Wisselen met wanddecoratie zonder boren

Er heeft hier al van alles aan de wand gehangen: lijsten, wandkleden, planten, wandecoratie, schilderijen en zelfs verlichting. En voor elk projectje werd er weer een nieuw gat in de muur geboord. Toen ik laatst iets nieuws op wilde hangen in de woonkamer, schrok ik eerlijk gezegd een beetje hoeveel gaten er inmiddels al in de muur geboord waren.

Ophangsysteem

Gelukkig was er een oplossing voor dit gatenprobleem: een ophangsysteem. Nu hoor ik je denken: Die bestaan toch al heel lang? Ja dat klopt, maar gelukkig zijn ook deze systemen met hun tijd meegegaan. Zo zijn er tegenwoordig verschillende soorten rails en accessoires verkrijgbaar. In deze blog laat ik je graag kennismaken met de ophangsystemen van Artiteq.  

Artiteq heeft verschillende systemen die aan de wand, maar ook aan het plafond te bevestigen zijn. Zo heb je altijd een passende rail voor aan jouw (schuine) wand of plafond. Twijfel je over welke rail geschikt is? Het team van Artiteq geven goed advies over de beste keus in elke ruimte.
Zo werden er in mijn geval twee verschillende rails geadviseerd: de Contour Rail en de Click Rail.


Contour Rail

Omdat ik in mijn woonkamer sierlijsten heb hangen, was het de beste optie om hier te kiezen voor de Contour Rail: dit is een slanke rail met een strak design. De schilderijrail is met behulp van clips aan de wand te monteren. Omdat de afstand vanaf plafond minimaal 15 mm moet zijn, waren deze rails perfect voor onder mijn sierlijsten.

Naast de aluminium versie van de rail bestaat ook een witte uitvoering. Het grote voordeel van deze witte variant is dat deze overschilderbaar is. Ideaal dus als je een keer een ander kleurtje op de muur wil: je kunt dan de rail meteen mee schilderen.

De rails van Artiteq hebben allemaal een verschillende draagkracht. Kijk daar dus goed naar als je een zwaar item aan de muur wil hangen. De draagkracht van dit systeem is 20 kg per meter.

Click Rail

In de slaapkamer is de keus gevallen op de Click Rail. Deze rail (8,5 mm x 25 mm) heeft twee grote voordelen: de Click Rail kan direct tegen het plafond gemonteerd worden en ook deze rail is overschilderbaar. Zo schilderde ik de rail mee in de kleur Urban Taupe. Het ophangsysteem gaat op deze manier op in de wand en wordt zo goed als onzichtbaar.

De draagkracht van dit systeem is 30 kg per meter. Een toffe gallerywall met verschillende lijsten kan deze rail dus prima hebben! De rail is dus sterk genoeg om je creativiteit de vrije loop te laten en je wand een mooie make-over te geven.

Botaniq

Als plantenliefhebber was ik ook op slag verliefd op de Botaniq-serie. Dit is een hangbloempot die te bevestigen is aan de ophangrails van Artiteq. Hoe leuk is het om een verticale tuin te creëren, die ook zo weer te verplaatsen is? Ik ben fan!

Pluspunten

Ik ben erg blij dat ik gekozen heb voor het plaatsen van beide rails. Ik wissel veel in accessoires en zo hoef ik niet steeds nieuwe gaten te boren om iets een mooie plek aan de wand te geven.

Wat ook een groot pluspunt is: omdat ik al wat gaten in de muur had zitten, bleef ik deze steeds hergebruiken voor het ophangen van nieuwe wanddecoratie. Dit betekende in de praktijk dat lijsten nooit op de perfecte hoogte hingen. Ik kan nu eindeloos schuiven en verplaatsen tot iets op de perfecte hoogte en/of breedte hangt.

Een aanrader dus, zo’n ophangsysteem!

Geplaatst in

Rachelle

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.