Vakantiegevoel in eigen tuin

Ik merkte afgelopen jaar dat ik de bamboe tuinbank vaak meer gebruikte als ligmeubel, dan als zitmeubel. Ik vond het met de warme zomerdagen heerlijk om lekker languit onder mijn zonnedakje te genieten met een leuk tijdschrift of gewoon om lekker een dutje te doen.
Ik miste dus eigenlijk een echte relaxplek om even lekker tot rust te komen. Deze relaxplek vond ik in de vorm van het Sunbrella ligbed Mexico van Van der Garde tuinmeubelen.

Ontwerp

Het ligbed heeft een aluminium frame met een poedercoating in antraciet. Daar bovenop is een kussen bevestigd in een licht grijze stof. Omdat ik vind dat een ligbed wel écht lekker moet liggen, ben ik bij dit ligbed echt afgegaan op het dikke en stevige schuimkussen. Het ligt dan ook perfect: stevig, maar toch zacht. Het kussen biedt dus echt voldoende ondersteuning en het ligcomfort vind ik prima! Het ligbed is in 3 verschillende standen te zetten, maar kan ook helemaal plat worden gelegd. Door het model en de kleuren, past dit ligbed in zowel een klassieke als een moderne tuin. De afmetingen van het bed zijn 200 x 85 x 35 cm. Het Mexico ligbed is ook verkrijgbaar in een tweepersoons variant.

Sunbrella bekleding

Het ligbed is bekleed met Sunbrella stof. Ik moet eerlijk zeggen dat ik er nog nooit eerder van gehoord had, maar nu ik alle voordelen ken zou ik geen andere stof meer willen voor mijn tuinmeubels.

De Sunbrella stof is speciaal ontwikkeld voor buitengebruik en wordt ook toegepast voor bijvoorbeeld de kappen van een cabrio en de bekleding van boten. De stof is weersbestendig en behoudt zijn kleur en sterkte door de jaren heen. Heel fijn: je ligbed kan dus het hele jaar door gewoon buiten blijven staan. Ik ben nogal een knoeier, dus ik ben heel blij met de waterafstotende laag. Druppels blijven op de stof liggen en veeg je er met een doekje zo van af. In principe kunnen vlekken niet in de stof trekken. Mocht je onverhoopt toch knoeien met bijvoorbeeld vette etenswaren, dan kun je deze met een sopje met wat afwasmiddel goed aanpakken.

Ik dacht dat een weersbestendige en stevige stof wel aan zou voelen als plastic, maar niets is minder waar: de stof voelt echt zacht aan en oogt alles behalve plastic.

Van der Garde heeft trouwens nog meer tuinmeubels in hun assortiment met deze fijne stof.

Ben je dus ook op zoek naar dat ultieme vakantiegevoel in je tuin? Dan raad ik je een ligbed als deze zeker aan!

Geplaatst in ,

Rachelle

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.