Tuinstoel in rotanlook

Ik begin meteen met een grappig feitje: Toen ik mijn huidige woning kocht, moest ik ook voor het eerst in mijn leven (ja, echt waar….) een tuinset kopen. Ik was hier, achteraf gezien, een beetje voorbarig mee. De tuin was pas net aangelegd, maar er moest en zou meteen een tuinset komen. Ik speelde op safe en kocht een complete set in grijstinten, want die paste weer mooi bij mijn nieuwe betontegels…..

Als dan twee jaar later alles in volle bloei staat en je je tuin helemaal naar je zin hebt gemaakt, kom je erachter dat de antraciet kuipstoelen eigenlijk niet meer in het tuinplaatje passen. Mijn tuin bestaat momenteel uit veel groen, aangevuld met hout en bamboe. Ik startte dus met een zoektocht naar tuinstoelen die meer bij de huidige sfeer in de tuin passen.

Ik ging vrijwel meteen zoeken op de term ‘wicker’. Wicker lijkt namelijk op bamboe of rotan, maar wordt gemaakt van een uit kunststof vervaardigde vezel. Het voordeel van wicker is dat het een stuk minder te lijden heeft onder invloeden van het weer dan rotan of bamboe. Ook is wicker makkelijk schoon te houden. Het is dus een prima materiaal om een Bali- of Ibizalook in jouw tuin te creëren.

Al snel kwam ik uit bij de Jasmine stoelen van Van der Garde. Het grote voordeel van deze stoelen is dat ze licht van gewicht zijn en dus makkelijk te verplaatsen zijn. Het frame is namelijk gemaakt van aluminium. En niet geheel onbelangrijk: aluminium is ook nog eens heel onderhoudsvriendelijk.

Het oog wil natuurlijk ook wat. Waar de kuipstoelen nogal massief oogden, zorgt de open structuur van de nieuwe Jasmine stoelen voor meer ruimtelijkheid. De Jasmine stoel past door het gebruik van wicker én de open structuur heel goed bij tuintafels in verschillende stijlen en vormen.

Nog een leuk detail is dat de vorm van de stoel gebaseerd is op de welbekende vlinderstoel van vroeger. Hou je dus een beetje van een retro-look, ook dan is deze stoel perfect voor jouw tuin of balkon.

Geplaatst in

Rachelle

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.