Tuin make-over deel 2

Toen ik het huis kocht was de tuin een grote, stenen vlakte. Misschien maar goed ook, want voor het eerst in mijn leven kon ik een tuin nu eens helemaal naar mijn zin maken. De pallets uit mijn vorige tuin waren helemaal vergaan en een tuinset had ik niet. Ik moest dus op zoek naar nieuwe tuinmeubels.
De nieuwe, grijze tegels vormden al een mooie basis, maar naast de groene hagen, had de tuin ook een warme tegenhanger nodig.

Aangezien er steeds meer rotan en hout mijn huis binnensluipt, was dit ook voor de tuin een goede keuze. Zo kwam ik al gauw op het idee voor een tuinbank van bamboe. Deze vond ik bij Van der Garde Tuinmeubelen. Een bank waar ik lekker op zou kunnen zitten én liggen in de zomer.

De bamboe bank koop je inclusief alle zit- en rugkussens. Wat ook fijn is, is dat alle hoezen afritsbaar zijn. Met een handwasje kunnen de hoezen dus eventueel gereinigd worden. Ik hou van lekker veel kussens in de bank en dat past in deze bank prima. Hij zit ook echt lekker!

De bank moet na levering nog wel zelf gemonteerd worden. Neem hier wel even de tijd voor: Bamboe is een natuurproduct en de delen die in elkaar moeten, zijn dus niet allemaal recht. Met z’n tweeën is deze klus prima te doen.

De bamboebank is van het merk Exotan en de afmetingen zijn: 185 x 86 x 85 cm. Inclusief een taupekleurig zitkussen, 2x een rugkussen in wit en 2x een rugkussen in taupe (de rugkussens staan niet op bovenstaande foto’s afgebeeld).

Toen ik mijn tuinbank al besteld had, ontdekte ik dat Van der Garde ook hele mooie tuinsets heeft. De keuze is reuze! Ik koos voor een complete set, maar het is ook mogelijk om de tafel en/of stoelen afzonderlijk van elkaar te bestellen. Omdat ik vaak wissel qua styling en accessoires leek het me verstandig om voor een neutrale set te gaan. Mijn oog viel al vrij snel op de tuinset met de Verona antraciet tafel en de Hartman Sophie-stoelen.Deze tafel (160 x 90 cm) heeft een blad met een mooie betonlook en is vervaardigd uit aluminium. Hierdoor is de tafel licht in gewicht en niet geheel onbelangrijk, onderhoudsarm. De poten zijn afgewerkt met een beschermende coating, zodat deze goed beschermd zijn tegen krassen en wat ik heel erg fijn vind: de poten hebben verstelbare dopjes, zodat de tafel niet kan niet kan gaan wiebelen. De stoelen van Hartmann zitten erg comfortabel. Ook deze set is weer inclusief zitkus0

Wat ik heel prettig vind aan het kopen van een complete set, is dat ik meteen weet dat de stoelen goed onder de tafel passen, er genoeg ruimte is tussen de stoelen en dat je de stoelen goed aan kunt schuiven.

De tuinset bestaat uit tafel Verona antraciet 160 x 90 cm en 4x de Hartman Sophie Element tuinstoelen – Xerix (inclusief zitkussentjes)

Naast de kwaliteit van de producten ben ik ook erg te spreken over de (klanten)service bij Van der Garde. Vragen worden via de mail snel en vriendelijk beantwoord en voor de levering van de producten kun je zelf een geschikte dag kiezen. Een dag van te voren ontvang je een bericht met het exacte tijdvak en op de dag zelf bellen ze als ze in de buurt zijn.

Mocht je dus op zoek zijn naar nieuwe tuinmeubelen, dan zou ik zeker eens een kijkje nemen op de website van Van der Garde!

Deze blog kwam tot stand in samenwerking met Van der Garde Tuinmeubelen.

Geplaatst in ,

Rachelle

1 reactie

  1. Maud op 20 mei 2021 om 15:22

    Prachtig zeg!! Wat een fijne inspiratie! Waar komen de grijze tegels vandaan?

    Groeten Maud

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.