Thuis bij Sheila

We nemen deze keer een kijkje in de Amsterdamse woning van Sheila. De mix van stijlen en kleuren maken van haar interieur een prachtig geheel. Kijk je gezellig mee?

Ik ben Sheila, 46 jaar (Limburgse) en woon samen met mijn vriend Ben in Amsterdam.
Naast grafisch vormgever ben ik ook aan het werk als interieurstyliste. Interieur is mijn hobby en inmiddels deels mijn werk. Ik heb een driejarige opleiding interieurstyling afgerond aan de Akademie Vogue. Ik wandel graag door de stad en doe aan yoga.

De stijl in ons huis zou ik eclectisch noemen, het is een combinatie van boho en ‘n beetje industriële-, Scandinavische- en retro invloeden.  De voorliefde voor retro heb ik van Ben meegekregen. Ik vind het heerlijk om stijlen te mixen: dat maakt een interieur eigen. Ik verander regelmatig in huis, dit kan al door een ander kleurtje op de muur of het veranderen van accessoires. Deze zet ik dan op Marktplaats, maar zelf haal ik er ook van alles vandaan.

Onze laatste nieuwe, grote aanschaf is de hoekbank. Deze heeft dezelfde lichte, neutrale kleur als onze vorige. Zo kan ik met de muren tenminste nog alle kanten op. Het zou namelijk zomaar kunnen gebeuren dat ik die weer eens van kleur wil veranderen, haha.

Inspiratie voor ons huis haal ik uit heel veel dingen, zoals  woonbladen, Pinterest en Instagram. Maar ook in woonwinkels, fotografie en in de natuur doe ik ideeën op.

Ik heb een aantal favoriete plekken in, zoals de verbrede vensterbank in de woonkamer en de keukentafel. De keuken en de eetkamer zijn toch een beetje het hart van het huis. Zelf zitten we er dagelijks, maar ook als we bezoek hebben zitten we hier graag. Sinds kort is het dakterras aan het lijstje ‘favoriete plekken’ toegevoegd, maar dan moet uiteraard wel het zonnetje schijnen 😉

Een item dat ik nooit zomaar weg zal doen is een oude pook. Dit lijkt misschien geen spannend ding, maar deze was van mijn oma en zij maakte daar vroeger de kachel in huis mee aan. Wij gebruiken hem nu voor onze open haard. Dit is dan denk ik ook meteen het enige dat ik nooit zou wegdoen. Ik hou er namelijk van om regelmatig te veranderen, en op zo’n moment kan ik werkelijk overal afstand van doen. Ik kan heel makkelijk (soms té makkelijk) dingen verkopen, weggeven of weggooien.

 

Ben je nieuwsgierig geworden naar de rest van het huis van Sheila? Volg haar dan op Instagram: @stijlt 

Geplaatst in

Rachelle

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.