Thuis bij Margriet

Na een lange tijd weer terug op mijn blog: de binnenkijkers! Graag zet ik de komende tijd weer wat Instagramaccounts in het zonnetje, die meer dan de moeite waard zijn om te gaan volgen.
Vandaag mogen we een een kijkje nemen in het huis van Margriet.

Hallo, ik ben Margriet. Samen met mijn man Elmar en onze zonen Sverre (9 jr) en Kalle (7 jr) woon ik sinds 2 jaar in een woon-/ werkwoning in Almere.

Toen onze woning zo’n 3 jaar geleden werd overgenomen door de producten van onze 4 webshops en in bijna elke ruimte wel iets van voorraad stond besloten we dat we op zoek moesten naar meer ruimte. Na ongeveer een half jaar zoeken kwamen we onze huidige woning tegen met daaraan vast een grote bedrijfsruimte. Ideaal voor onze voorraad maar het huis was geen liefde op het eerste gezicht voor mij, het was heel donker en vooral heel erg beige binnen. Toch besloten we voor de woning te gaan en met een paar aanpassingen konden we mijn grootste bezwaren verhelpen en er echt ons droomhuis van maken.

Mijn woonstijl is misschien wel het beste te omschrijven als kleurrijk Scandinavisch. Over het algemeen hebben we een strakke lichte basis met houten accenten. Om te zorgen dat het niet te klinisch of saai wordt zijn er vrijwel overal kleurrijke accenten aangebracht (waarbij blauw- en groentinten de hoofdtoon voeren).

Voordat wij onze woning betrokken heb ik heel wat uren op Pinterest rondgekeken. Zeker omdat onze woning, doordat er vrijwel geen rechte muren en hoeken zijn, nogal lastig in te delen is. Vooral met de muur waar de haard tegenaan staat wist ik niet goed raad. Tot ik op Pinterest een foto tegenkwam met een ombouwkast om een haard heen. Dit idee werd de basis van onze grote witte kast die wij verder zelf ontwierpen en bouwden.
Sinds ik mijn Instagramaccount heb komt de meeste inspiratie hier vandaan. Vrijwel altijd zitten er plannen in mijn hoofd om dingen aan te passen over veranderen, iets waar mijn huisgenoten bij tijd en wijlen behoorlijk gek van kunnen worden.

Een van mijn favoriete plekken in huis is aan onze keukentafel waarbij ik, met uitzicht op de keuken, zit te werken. ’s Avonds zit ik het liefste op mijn hoekje op de bank waarbij ik in een keer onze hele woonkamer kan overzien (tevens het enige plekje in huis waarbij dit kan). Maar …. ik ben ook heel erg verliefd op onze slaapkamer.

Hoewel Elmar en ik meestal wel op 1 lijn liggen qua inrichting is er één item in huis waar wij het meest van mening verschillen. Als het aan Elmar ligt zou het morgen nog bij de kringloop staan, terwijl het juist mijn favoriete item in huis is: het schilderij van de onderbroek wat ik van mijn oma en opa erfde. Ik heb altijd een grote liefde gehad voor dit simpele schilderij van een alledaags en normaal verstopt item wat zo pontificaal bij mijn opa en oma in huis hing. Eerst in de gang en later bij hen in de badkamer. Bij ons hangt het meestal op de wc beneden maar heel soms haal ik hem tevoorschijn om even op mijn Instagramfoto’s te mogen schitteren.

Nieuwsgierig geworden naar de rest van het interieur van Margriet?
Neem eens een kijkje op haar Instagramaccount @bijmargrietinhuis

Geplaatst in

Rachelle

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.