Thuis bij Annelys

Vandaag mogen we een kijkje nemen in het huis van Annelys. Kijken jullie gezellig mee?

Mijn naam is Annelys, ik ben 44 jaar en ik woon in Friesland samen met mijn vriend Pieter. Er huppelen hier twee kinderen in huis rond, een jongen van bijna 7 en een meisje van 3. Ik ben werkzaam als strategisch adviseur communicatie bij de rijksoverheid. Interieurstyling is een grote hobby van mij.

Wij hebben 9 jaar geleden een jaren ’70 huis gekocht ‘in de originele jaren ’70 staat’. Lees: veel bruin, schrootjes en plavuizen. In de loop der tijd hebben we het gehele huis verbouwd, zowel van binnen als van buiten. Het huis is nu veel lichter geworden met meer comfort en grotere ruimtes die in verbinding staan met elkaar.

Ik heb een kleurrijke stijl en combineer dit met Scandinavische ontwerpen, vintage design uit de mid-century periode en veel planten. Het begon met groen, toen kwam er geel bij, daarna roze en nu ook rood, blauw en oranje. Ik vind dat je prima kleuren met elkaar kunt mixen, als je basis maar rustig is. Ik ben verder verslaafd aan de kringloop, ik vind er vaak mooie design items. In het buitenland ga ik ook graag naar de kringloop. In Denemarken bijvoorbeeld kun je in de kringloop prachtig Deens design vinden. Ik koester verder erfstukken uit de familie zoals lampen, een Perzisch tapijt, ouderwets servies en handwerk van mijn oma’s dat ik gekregen heb. Ik koop liever iets ouds dan iets nieuws. Van hoeveel mensen zou ik wel niet iets in huis hebben?

Ik haal mijn inspiratie overal vandaan: Beelden die in mijn hoofd zitten van interieurs van mijn familie van vroeger (mid-century), in de kringloop, op Instagram bij andere woonliefhebbers, tijdschriften, woonboeken en ook de werkjes van onze kinderen of mooie prentenboeken die ze lezen kunnen mij inspireren.

Mijn favoriete plek in huis is de zithoek bij de open haard. Hier kijken we uit op onze vijver die omringd is door bamboe en siergrassen. Hier kan ik wegdromen en terugdenken aan de reizen die we maakten in Azië.

Een item wat ik nooit zomaar weg zal doen, kocht ik onlangs nog via Marktplaats: een Poul Cadovius wandrek met zes houten planken. Superzware kwaliteit met een hele mooie glans. Dit rek hangt nu op de muur waar ooit ook een dergelijk rek hing. Die sloopten we tijdens de verbouwing, omdat dit rek niet meer mooi was. Ik gebruik het wandrek nu om mijn bijzondere vondsten op tentoon te stellen.

Nieuwsgiering geworden naar de rest van het huis van Annelys? Volg haar dan op Instagram: @colour_pop_up

Geplaatst in

Rachelle

4 reacties

  1. […] interieur: van ideeën opdoen op Pinterest tot hele kamers opnieuw stylen. Op haar interieurblog, Huiswaarts, blogt ze over planten en […]

  2. […] bezig: van ideeën opdoen op Pinterest tot hele kamers opnieuw stylen. Op haar interieurblog, Huiswaarts, blogt ze over planten en […]

  3. Eveline Martina op 29 mei 2020 om 06:03

    Ik ben zelf gek op stylen in huis en buiten. Dat is echt mijn hobby’s.

    • Rachelle op 1 juli 2020 om 13:25

      Wat leuk om te horen!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.