Ik had een hele lading terracotta in huis, want ja… het was hip en spotgoedkoop! Dus alle plantjes kregen een terracottapotje. Ik had alle maten in huis, want als een plantje te groot werd, moest ik hem wel kunnen verpotten natuurlijk…

Toen ik de muur in de huiskamer groen geschilderd had, vond ik al dat oranje niet zo meer passen in ons huis. En ja…. Wat doe je dan met al je terracottapotjes??? Weggooien vond ik geen optie. Ik besloot dat ik ze wilde gaan schilderen, maar dan niet allemaal dezelfde kleur. Verschillende kleuren verf kopen zou alleen best een dure grap kunnen worden had ik al uitgerekend. Toen bedacht ik me dat ik nog kleurtesters van Flexa had liggen. Bij de doe-het-zelf zaak kocht ik er een aantal kleurtjes bij die mooi elkaar zouden passen. Ze kosten nog geen €2,- per stuk, dus voor minder dan €10,- was ik nu klaar.

Het zijn kleine verpakkingen, maar ik stond er van te kijken hoeveel verf er uit komt. Je kunt met gemak een hele grote pot of een aantal kleintjes schilderen uit een verpakking. Kwasten heb je niet nodig, want met het rolletje breng je de verf meteen op de pot aan. Af en toe gebruik ik gewoon mijn handen om de randjes bij te werken: rolletje er even afhalen, kloddertje verf op het potje knijpen en lekker vingerverven;-)
Tip: Schilder ook een deel van de binnenkant mee, zodat je niet de oranje rand blijft zien als er een binnenpot in staat.

Ik vind het echt ideaal, want zolang er hier planten bij blijven komen, zal ik nieuwe potten nodig hebben. Ik heb dus altijd een voorraadje verf staan en het schilderen is zo gepiept. En mocht ik deze kleur weer beu zijn, dan zijn ze zo weer overgeschilderd!

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.