Review: Stek je plant

Toen ik het bericht op @mamabotanica.amsterdam voorbij zag komen dat dit boek uit zou komen, heb ik het boek direct in de pre-order besteld. Het zou toen nog wel een tijdje duren voordat het boek uit zou komen en in de tussentijd begon ik wel wat te twijfelen… Ik wist toch al hoe ik moest stekken? Zou ik nog wel iets aan dit boek hebben…?

Het antwoord is: Ja! Dit is een boek waar je écht iets aan hebt! Ben je net zo’n stekgek als ik of gewoon dol op planten in het algemeen? Dan is dit boek echt iets voor jou!

Info
Allereerst zal ik je een beetje achtergrondinformatie geven: Dit boek is geschreven door Iris van Vliet, beter bekend als ‘Mama Botanica’. Iris begon ooit als hobby een plantenasiel om zielige plantjes, die ze op straat vond, een tweede leven te geven. Haar liefde voor planten werd daarna zo groot, dat ze anderen wilde gaan inspireren op plantengebied.  Je kent haat misschien van haar plantenblogs, vlogs of van instagram.

Stekmethoden
Het grootste deel van dit boek omvat ‘de grote stekjesgids’. Deze gids vertelt je hoe je 40 (populaire) planten het beste kunt stekken. Heel veel planten kun je natuurlijk stekken door ze op water te laten wortelen, maar wist jij bijvoorbeeld hoe je een cactus kunt stekken? Of een aloë vera?

Verzorging en tips
Naast de stekmethoden staan er in dit boek ook tips en informatie rondom de verzorging van planten. Zo wordt er bijvoorbeeld aandacht besteed aan hoe je potgrond stekjesproof maakt, maar ook welke basismaterialen handig zijn om altijd in huis te hebben voor het snoeien en stekken van je planten. Ik werkte bijvoorbeeld nooit met mes en mijn schaar schoonmaken deed ik ook nooit… Ik weet nu wel beter!

Prachtige foto’s
Last but not least: wat een mooie foto’s in dit boek! Ik ben nogal van de foto’s en dit is echt zo’n boek dat alleen al leuk is vanwege de mooie plaatjes. Naast haar eigen planten heeft Iris ook portretten van vijf andere stekgekken aan haar boek toegevoegd.

Is dit boek iets voor jou?
Als je al een wat ervaren stekker bent, veel kleine plantjes groot brengt of een diehard planthoarder bent, dan zal je veel van Iris’ tips en tricks misschien al kennen. Toch denk ik dat dit een aanwinst is voor je plantenboekencollectie!

Mama Botanica
Neem eens een kijkje op de website van Mama Botanica. Het staat bomvol leuke blogs, vlogs en andere tips. Je kunt je zelfs inschrijven voor een nieuwsbrief, zodat je steeds nieuwe tips krijgt rondom stekken en kamerplanten.

Geplaatst in

Rachelle

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.