Review: dekbedovertrek Biloba

Cinderella gelooft dat ons eigen huis inspiratievol en verfrissend hoort te zijn. Een zachte plek om te landen na een zware dag en een mooie ruimte om op te laden en de wereld in te kijken met een open, creatieve blik. Dat wilde ik zelf ervaren…

Zelf kies ik altijd voor effen overtrekken in de slaapkamer. Zo kan ik naar hartenlust combineren met kussens en plaids, zonder dat het te rommelig oogt. Je mag dus best wel weten dat ik even heb getwijfeld toen Cinderella voorstelde om mij kennis te laten maken met een overtrek met een botanische print. Dus hup, even uit die comfortzone! Want het bed stylen met een printje, dat wilde ik stiekem wel eens uitproberen in onze slaapkamer.

Zo maakte ik kennis met Biloba: een overtrek met een botanische print. De kleuren matchen precies met het groen en wit in onze slaapkamer. Dus ik was meteen blij verrast! Het Ginkgo blad op het overtrek is afkomstig van de Japanse notenboom Gingko Biloba en is geliefd vanwege zijn bijzondere bladvorm. Leuk feitje is dat dit een van de oudste nog levende boomsoorten ter wereld is. In het oosten wordt deze gezien als ‘boom van hoop’.

Wat ik erg prettig vind aan dit overtrek, is dat deze gemaakt is van katoensatijn. Deze stof is huidvriendelijk, luchtdoorlatend en kan goed vocht opnemen. Daarnaast voelt het prettig aan op de huid en is de stof kleurvast. Het katoensatijn heeft een lichte glans, waardoor dit overtrek een luxe uitstraling heeft. Toch mag je dit overtrek wassen tot 60 graden en is het makkelijk te strijken.

Wat ook echt een pluspunt is, is de dubbele instopstrook over de volle breedte. Ik vind het namelijk heel fijn als de dekens en plaids over het bed heen vallen. Dit vind ik mooier staan en omdat ik veel draai in mijn slaap, is instoppen voor mij geen optie. Ook heel fijn: door die dubbele instopstrook zijn de overtrekken ook geschikt voor bedden tot 220 cm lang!

Je raadt het waarschijnlijk al: ik ben erg tevreden over dit overtrek. Bij alles wat ik belangrijk vind bij het kiezen van een dekbedovertrek, krijgen alle punten een vinkje. Enne… ik denk dat ik in de toekomst vaker voor overtrekken met een printje ga kiezen.

Geplaatst in

Rachelle

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.