Pluk One Vege-table: waar urban jungle en Dutch Design samenkomen

Toen de ontwerper van dit meubelstuk, Daan Meinen, mij benaderde voor dit meubel was ik direct enthousiast: De Pluk One is namelijk hét design meubelstuk voor plantenliefhebbers. In deze blog vertel ik je alles over dit prachtige designmeubel.

Het ontwerp
De Pluk One lijkt te zweven in je woonkamer. Het design is dan ook gebaseerd op het beroemde Fallingwater gebouw. Mix dit met een vleugje Dutch Design en je hebt een meubelstuk wat je aandacht blijft trekken. Waarin deze salontafel zich onderscheidt, is niet alleen het mooie uiterlijk, maar ook de toevoeging van geavanceerde groeilampen. De Pluk One brengt letterlijk licht in jouw woonkamer.

Het ontwerp valt onder Biophilic design: de behoefte van de mens om in contact te staan met de natuur. Onderzoek toont aan dat als een omgeving in contact staat met de natuur, dit stress verlaagt en dus positief werkt op je gezondheid. Een fijn extraatje dus!

Hoe het werkt
Onder de lampen zit een plateau om de planten in te plaatsen. Dit plateau is bekleed met waterdicht materiaal waardoor overtollig water goed afgevoerd kan worden. Bovenop het plateau bevindt zich een tray waarin je tot wel zeven planten kunt plaatsen. De bijgeleverde bloempotten passen perfect in de tray. Kies voor mooie kamerplanten of maak je eigen indoor kruidentuin.

De groeilampen zijn op maat gemaakt om zo het perfecte licht te creëren voor plantengroei. De lampen zijn zo afgesteld dat ze een egale, gelige gloed uitstralen. Met dit licht zorg je dus ook meteen voor extra sfeer in je woonkamer.

Het licht is te bedienen via een afstandsbediening, maar ook met een app op je telefoon. De app heeft ontzettend veel functies. Zo kun je bijvoorbeeld een timer instellen waardoor de groeilampen vanzelf aan en uit gaan. Ook kun je de lichtsterkte zelf bepalen.

Mijn ervaring
Ik ben helemaal weg van het ontwerp. Door het ‘zwevende’ design ziet de salontafel er van alle kanten anders uit. Mijn planten doen het erg goed met de groeilampen en het warme licht draagt bij aan een fijne sfeer in de woonkamer. Als jij, net als ik, blij wordt van meer groen in huis, dan is dit designstuk een musthave voor jouw interieur!

De Pluk One is verkrijgbaar in een eiken, kersen, witte en zwarte variant. Voor welke variant zou jij gaan?

Geplaatst in ,

Rachelle

1 reactie

  1. Kimberley, Homefreak.nl op 30 oktober 2023 om 10:42

    Zo tof! En helemaal Rachelle/huiswaarts 😉

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.