Planten in de badkamer

Ik krijg geregeld vragen over de planten in mijn badkamer, dus ik dacht: ik wijd er eens een blog aan! Ik heb een lijstje met planten samengesteld die het goed  doen in de badkamer, mits je daar zonlicht hebt natuurlijk.

Alocasia

Een alocasia of olifantsoor houdt van regenwoudcondities: warm en vochtig, maar niet in de volle zon. Ideaal voor de badkamer dus! Draai de plant regelmatig om te voorkomen dat deze scheef gaat groeien. Geef de plant regelmatig water, de kluit mag namelijk niet uitdrogen.

Tropical vibes

Heb je juist wel veel direct zonlicht in je badkamer? Dan is een bananenplant of een Strelitzia misschien wel een leuke toevoeging voor in jouw badkamer! Ze zullen het prima naar hun zin hebben in jouw badkamerklimaat.

Sanseveria

De Sanseveria, ook wel bekend als de Vrouwentong, brengt de luchtvochtigheid in de ruimte op peil en filtert de lucht. De Sanseveria heeft niet veel water nodig.

Bloemen

Houd je meer van bloemen of wil je wat kleur in je badkamer? Kies dan voor orchideeën. Deze zijn in veel kleuren verkrijgbaar, dus er is altijd wel een kleur die bij je past. Er zijn tegenwoordig ook orchideeën die op bamboe groeien.

Varens

Een varen is een van de oudste plantensoorten. Ze houden van een lichte standplaats en hebben veel vocht nodig. Houd de potgrond dus altijd vochtig, maar giet het water niet in het hart van de plant. Een varen houdt er van om geregeld besproeit te worden en is dus ook ideaal voor in de badkamer!

Hangplanten

Hangplanten voor je raam zijn een goede oplossing tegen eventuele inkijk. Het staat ook meteen een stuk gezelliger dan folie op je raam 😉 Voor de planten is dit een fijne plek, omdat ze op deze manier veel licht krijgen.

Wat ik zelf in de badkamer heb staan…

Ik heb al een tijdje de Stromanthe burle marx staan. Ik heb deze plant vrij klein gekocht en hij groeit echt ontzettend hard. Hij is familie van de calathea, dus ook deze zullen het goed doen in een badkamer. Geef deze planten wekelijks 1-2 keer water en geef ze een lichte standplaats, maar niet vol in de zon (de bladeren kunnen dan verbranden).

Mijn Chinees lantaarntje stond eerst op de witte plank, maar is zo lang geworden dat hij nu een plekje op de lockerkast heeft gekregen. De zijkant van de locker is nu van boven tot onder verstopt onder het groen en ik heb wat leuks om naar te kijken vanuit de douche!

Verder heb ik nog wat peperomia’s staan. Deze doen het ook prima in een warmere ruimte. Af en toe even checken of de aarde niet uitgedroogd is en that’s it!

En… voor welke plant ga jij?

Geplaatst in

Rachelle

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.