Op vakantie… en je planten dan?

Dit is iedere keer weer een dingetje: zelf op vakantie gaan en iemand anders voor al mijn planten laten zorgen. In deze blog deel ik vier manieren waarop je het jezelf of je plantenoppas een stuk makkelijker maakt om voor al je planten te zorgen.

  • Bewateren via een wasmachinebak

Toen ik vorig jaar 3 weken naar Canada ging, zorgde de buurvrouw voor alle planten. Om het haar een stuk makkelijker te maken, heb ik zoveel mogelijk planten uit hun sierpot gehaald en in hun binnenpot in een lekbak voor wasmachines gezet. Zo hoeft de plantenoppas steeds alleen water in de bak te gieten en zijn meteen alle planten van vocht voorzien.

  • Touwtjes uit een bak met water

Heb je, net als ik, meerdere planten om voor te zorgen, dan is deze manier van bewateren een uitkomst! Het enige wat je nodig hebt zijn een emmer, stroken katoenen stof en paperclips.

Zet een emmer water neer en knip zoveel stroken uit oude t-shirts of hoeslakens als je nodig denkt te hebben. Hang deze stroken in de emmer met water en verzwaar de uiteinden in de pan met de paperclips. Dit voorkomt dat de stroken stof uit de pan kunnen glippen. Steek vervolgens de andere kant van de stroken in de potgrond en klaar is je bewateringssysteem!

  • DIY-bewateringssysteem van wijnflessen

Dikke kans dat je deze DIY al kent. Het is namelijk een van mijn gelezen blogs. Dit bewateringssysteem is niet moeilijk om te maken en erg leuk om zelf te doen! Zelfs het voorwerk is leuk, want je hebt een aantal lege wijnflessen nodig voordat je kunt beginnen 😉 Via deze link lees je precies hoe je dit bewateringssysteem zelf maakt.

  • Waterdruppelaars

Deze zijn er in verschillende soorten en maten, maar de werking is hetzelfde: een bewateringssysteem dat bestaat uit een bol, die je met water vult. Als de aarde te droog wordt, komt er zuurstof vrij waardoor er vanzelf water uit de druppelaar vrij komt. Dit systeem is dus ideaal als je aan aantal dagen/weken niet zelf voor je planten kunt zorgen.

De druppelaars op de foto zijn van plastic (Elho) en van glas (Sostrene Grene) gemaakt.

Vind je deze waterdruppelaars te duur? Maak dan een budgetvariant: gebruik een lege wijnfles en vul deze tot aan de hals. Steek deze vervolgens ondersteboven in de potgrond. Zo heb je een DIY-druppelaar voor nop!

Geplaatst in

Rachelle

1 reactie

  1. […] kunt er tevens voor kiezen om een waterdruppelaar zelf te maken, dit artikel geeft handige tips. In dit artikel geven ons experts echter tips en adviezen voor het aanschaffen […]

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.