Q&A: Alles wat je wil weten over mijn olijfgroene bank

Omdat ik heel veel vragen krijg over onze bank, dacht ik: ik schrijf er eens een blog over!

Cognacleren bank vs. plofbank
Ik heb ooit mijn oog laten vallen op een prachtige cognacleren driezitsbank, maar aangezien mijn vriend snel nekpijn krijgt was dat al vrij snel een no-go. Daar ging mijn woonkamerdroom!

Omdat wij over het algemeen meer op een bank hangen dan zitten, leek het ons verstandig om ook eens naar wat comfortabelere banken te kijken. Na al heel wat winkels gehad te hebben en we een bezoek aan Loods 5 in Amersfoort brachten, zagen we een olijfgroene plofbank staan. Vriendlief was meteen verkocht, ik nog niet meteen. De kleur vond ik wél heel mooi. Het bleek een bank te zijn, die zelf samen te stellen was en ook in de kleur was veel mogelijk. En wat ik ook heel fijn vond: het zitgedeelte is redelijk diep. Dat betekende dus dat ik lekker los kon gaan met kussens op deze bank 😉

Bank ‘Bagnes’
We lieten het even bezinken en zijn daarna doorgereden naar Gigameubel in Soest. Daar zagen we tot onze stomme verbazing precies dezelfde bank, maar dan vele malen goedkoper!

De naam van deze bank is ‘Bagnes’ en zoals al eerder gezegd zijn alle delen los bestelbaar. Je kunt dus kiezen voor een hoekbank, loungegedeelte en/of zitgedeeltes in verschillende afmetingen. Ook fauteuils zitten in het assortiment. Hij is ook in vele stoffen (van glad tot rib) en in nog meer kleuren te bestellen. Wij hebben gekozen voor twee zitgedeeltes die net iets breder zijn (1,5) en een loungestuk. De stof is een canvassoort in de kleur ‘Olive’.

De bank heeft een hoge rugleuning en zit heerlijk zacht. Je krijgt er 2 rijen kussens bij. Wil je wat kleine kussentjes toevoegen, dan kan je ook de voorste rij kussens weglaten, dan oogt de bank een stuk rustiger en heb je genoeg ruimte om heerlijk in de bank weg te kruipen. Kijk maar op onderstaande foto!

Happy!
Wij zijn helemaal happy met de bank: hij biedt veel ruimte en hij zit/ligt/hangt heerlijk. We kunnen zelfs met z’n tweeën languit op het loungegedeelte film kijken. Ook is de kleur van de bank prima te combineren met andere kleuren en accessoires: fijn als je af en toe weer iets wil veranderen in de woonkamer. Al met al een prima bank dus!

Gigameubel
Gigameubel is trouwens een geweldig leuke winkel met meubels en accessoires met een industriële touch. Van kasten tot kapstokken, alles kun je er vinden. Ook onze lockerbuffetkast en onze barkrukken komen er vandaan. Ook ons vorige tv-meubel is daar gekocht. Naast industriële meubels, hebben ze ook new vintage, retro, lifestyle en urban chique meubels in huis. En wat niet onbelangrijk is: de prijzen van vergelijkbare meubels zijn daar vaak veel lager! Ben je dus naar iets op zoek, dan loont het altijd om ook hier even een kijkje te gaan nemen.

Geplaatst in

Rachelle

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.