Een nieuwe look voor je locker

Lockers zijn niet meer weg te denken in mijn interieur: naast de kringloopvondst in de keuken hebben wij ook nog een locker als badkamerkast en twee lockers als nachtkastjes. Daarom deel ik deze keer hoe je je locker een nieuwe look geeft.

De nachtkastjes hebben we ooit groengrijzig gekocht bij de Kwantum. Toen ik besloot de slaapkamermuur grasgroen te maken, matchte dit totaal niet met de kleur van de nachtkastjes. Ik vond toen een Hammerite in ongeveer dezelfde kleur, want er moest tenslotte speciale metaalverf overheen dacht ik. Ik ben toen een hele dag in de weer geweest met schuren, primen en verven om de lockers in dezelfde kleur te krijgen.

Na een aantal maanden bleek dat grasgroene toch niet helemaal mijn ding en dus moest er weer een nieuwe kleur op de muur. Je raadt het al: ook de nachtkastjes moesten er weer aan geloven…
In de tussentijd had ik een ontdekking gedaan: Je hoeft dus blijkbaar niet perse metaallak te gebruiken om lockers te schilderen. Flexa strak in de lak is een verfsoort die het ook op metaal goed doet. En laat deze verf nu mengbaar zijn in alle kleuren!

Wat heb je nodig?

 • Fijn schuurpapier en een schuurblokje (hiermee schuur je vlakker en gelijkmatiger dan met de hand)
 • Saint Marc’s
 • Flexa strak in de lak
 • Een verfbakje, rollertje en eventueel een kwastje

Ik ga er voor het gemak even vanuit dat de oude verflaag nog intact is. Eerst ontvet je eerst de oude verflaag. Dit is nodig omdat je anders vuil en vet in je kastje schuurt straks. Vervolgens ga je de boel goed opschuren en daarna mag je nog een keer de boel goed ontvetten. Zorg dat alles goed droog is voordat je met schilderen gaat starten.
Nu ga je met het lakken beginnen. Ik heb bij beide kastjes de deurtjes eruit gehaald en op plastic gelegd. Zo kun je voorkomen dat de deurtjes druipers krijgen. De deurtjes zijn tenslotte het eerste wat je ziet bij een locker.

Voor de lak kun je kiezen voor verf op waterbasis of op terpentinebasis. ze hebben allebei voor- en nadelen: Verf met terpentine als basis is sterker en krasvaster dan die op waterbasis. Ook zou je minder lagen aan hoeven brengen. Nadeel is dat deze verf op den duur wel kan gaan vergelen.
Het voordeel van verf op waterbasis is weer dat deze beter voor het milieu is en qua geur niet zo sterk is.

Nu ik weet hoe simpel het is, ga ik de lockers vaker een nieuwe look geven. Zijn jullie lockers ook toe aan een nieuwe look?

Geplaatst in ,

Rachelle

2 reacties

 1. Moo op 4 maart 2020 om 10:31

  Hoii,
  Ik heb een vraagje, hoe heb je de deurtjes eruit gehaald?

  • Rachelle op 4 maart 2020 om 20:30

   Hoi,
   Je kunt het deurtje er voorzichtig uittillen bij het scharnier. De pin die er in zit kun je zachtjes naar beneden duwen en dan kan het deurtje eruit. Succes!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.