Mijn favoriete kamerplanten en plantenshops

Inmiddels heb ik een uit de kluiten gewassen verzameling kamerplanten en dat terwijl ik vroeger niets in leven hield. Groene vingers kun je dus echt kweken weet ik nu uit eigen ervaring. Vandaag deel ik met jullie mijn favoriete kamerplanten en waar ik ze het liefste shop.

Mijn lijstje met favorieten wil nog wel eens veranderen. Er komen namelijk steeds meer planten bij of ik ontdek een nieuwe soort waar ik verliefd op word. Momenteel word ik heel erg blij van de volgende kamerplanten:

Ficus Lyrata (op stam)
Deze staat nu met stip op nummer 1. Het is een kamerplant die niet heel veel verzorging vraagt. Met een Lyrata op stam heb je eigenlijk gewoon een boom in huis. Als dit geen eyecatcher is dan weet ik het niet meer! Je moet er wel wat voor neertellen, maar dan heb je wel meteen een toffe blikvanger die past bij elke woonstijl.

Begonia Tamaya
Deze plant heb ik ooit als stekje gekregen bij een stekjesruil. Om een mooie, volle plant te krijgen, knip ik steeds de toppen van de plant af. Deze zet ik op water en als er wortels aan komen, plant ik hem terug bij de moederplant. Deze methode werkt bij heel veel kamerplanten. Zo zorg je ervoor dat je kamerplanten niet alleen maar hoog en iel worden, maar juist veel volume krijgen. Ik ben gek op het mooie stippenpatroon op de bladeren. De stippen zijn een stuk kleiner dan bij de welbekende Begonia Maculata.

Philodendron Verrucosum
Deze kamerplant heeft toch wel de mooiste bladeren van formaat! Mijn exemplaar komt uit de Hortus Botanicus Leiden. Tijdens de presentatie van het boek ‘Hello Plant Lovers’ (Het boek waar ik aan mee mocht werken), werd deze grote plant in stukken geknipt en kreeg ik een deel mee naar huis. Op verschillende plantenwebshops kun je de Verrucosum (stekken) vinden (Bijvoorbeeld op Plnts.com).

Syngonium Mottled
De syngonium is een plant die niet veel verzorging vraagt. Deze plant houdt van een licht vochtige grond en op zijn tijd een sproeibeurt. Hij groeit als kool en ook stekken gaat prima bij deze plant.

Philodendron Florida
Ik ben gek op Philodendrons. Deze plant heeft grote bladeren in aparte vormen. Deze variant kreeg ik ooit cadeau van Isabelle van Happy Circle. De bladeren hebben een heel bijzondere vorm. Deze plant kan uitgroeien tot een heel groot exemplaar!

Favoriete plantenwinkels
Er zijn natuurlijk heel veel leuke plantenwinkels in Nederland te vinden. Bij deze winkels heb ik goede ervaringen en hebben ze een ruim assortiment (zeldzamere) kamerplanten en plantenaccessoires. Ben je in een van deze steden, breng dan zeker even een bezoekje aan  

Plantaardig
Stadstuinwinkel met alle soorten planten. Van kamer- tot buitenplanten en van mini’s tot asielplanten.

Zusterstraat 10
4331 KJ Middelburg

Bloosom Alkmaar
Kamerplanten in alle soorten en maten! Ook wat meer bijzondere. Ze verkopen vaak ook stekken!
Check ook de webshop!

Boterstraat 4
1811 KP Alkmaar

Groene Vingers
Heel veel kamerplanten. Ook in glas of op water. Veel soorten sierpotten en (woon)accessoires.
Burgwal 23
2611 GE Delft

Wildernis
Veel aparte planten, knollen en fijne plantenaccessoires voor zowel binnen als buiten.
Bilderdijkstraat 165F
1053 KP Amsterdam

Rood & Bloem
Planten – Wonen – Styling

Springweg 14
3511 VP Utrecht

Favoriete plantenwebshops

Naast shoppen in fysieke plantenwinkels, shop ik ook wel eens online. Bij de volgende webshops heb ik goede ervaringen:


Fleurdirect
Van kamerplanten tot kantoorplanten. Alles hebben ze hier. Je kunt er zelfs plantenpakketten kopen, dan weet je zeker dat je planten goed matchen. Ook vind je hier een complete plantengids met informatie over de verzorging over bijna alle planten.

Growing Concepts
Een fijn aanbod van planten, terrariums, moswanden en woonaccessoires.

Plnts
Een groot aanbod kamerplanten, stekjes, knollen en zaden. Planten vind je er van maat S t/m maat XXL.

Ken jij nog een planten(web)shop waar ik écht een keer een bezoek aan zou moeten brengen? Stuur me dan even een berichtje!

Geplaatst in

Rachelle

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.