Mijn eigen woonmisser

Ook ik heb natuurlijk ooit een woonmisser begaan. Dat krijg je nu eenmaal als je graag dingen in je interieur verandert. Ik moest er nog wel even over nadenken, want grote meubelstukken gaan bij mij eigenlijk vaak jaren mee. Zo heb ik bijvoorbeeld 13 jaar lang dezelfde grijze bank gehad, met bijpassende loveseat. Zelfs toen mijn pup er gaten in gebeten had, kon ik er geen afstand van nemen en heb ik van de loveseat een hocker laten maken.

Waar ik soms wel goed over nagedacht heb, maar wat in de praktijk dan wat anders uitpakt, is kleur op de muur. In de slaapkamer van het nieuwe huis ben ik begonnen met een grasgroene muur. Helemaal hip vond ik! Ik zag het tenslotte op verschillende interieuraccounts voorbij komen.

Ik besloot eerst een hele muur te doen en een tijd later heb ik er een lambrisering van gemaakt. Ook dat viel niet in de smaak. Ik had vooral veel vergrijsd groen in huis en dat vloekte dus totaal met het grasgroen op de muur.

Pas toen ik de lambrisering overschilderde in de kleur ‘Vol hardsteen’ van Flexa, was ik tevreden en was er eindelijk rust in de slaapkamer. Het is een kleur die met heel veel samen kan: van blauw en grijs tot aan wit en roze. Ben er nog steeds erg blij mee!

Nog zo’n momentje had ik een paar maanden terug toen ik de plantenkamer op zolder een nieuw kleurtje gaf. Ik koos voor ‘Macaron Peach’. Het matchte fantastisch met het groen van de planten en ik werd ook echt vrolijk van de kleur.

Ik merkte alleen dat ik iedereen constant om bevestiging vroeg of het wel écht een leuke kleur was. Toen bedacht ik me: als ik zo twijfel, dan past het dus eigenlijk helemaal niet bij me… Uiteindelijk heb ik hem overgeschilderd. Lekker veilig weer in een groentint, maar de twijfel is weg en ik pieker er niet meer over. Dat een kleur op de muur zoveel kan doen voor je gemoedsrust… 😉

Geplaatst in

Rachelle

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.