Mid-Century Modern

Op Instagram zag ik geregeld interieurs voorbij komen, met mooie houten dressoirs en andere vintage meubelstukken. Het past dan misschien niet in mijn huidige interieur, maar mijn aandacht was getrokken. Hier wilde ik meer over weten. Uit welke tijd komen die mooie dressoirs? En met welke stijlen zijn deze meubelstukken goed te combineren? Vandaag neem ik jullie eventjes mee terug in de tijd….

Mid-Century… De naam zegt het eigenlijk al: meubels uit het midden van de vorige eeuw. Tussen 1930-1965 was het in de mode om vooral houten meubels in je huis te hebben. Ambacht en eenvoud stonden centraal. Veel meubelstukken uit deze periode zijn weer hot items. Denk aan dressoirs en kasten, ronde of ovale salontafels, zitmeubelen met rondingen en (Perzische) tapijten.

Grote kans dat ook jij een mid-century meubelstuk in huis hebt: de vintage rotanstoelen van de firma Rohé zijn helemaal hip op het moment. Wist je dat deze gewoon uit Nederland afkomstig zijn? Ook rotan is weer terug van weggeweest.

foto: @rietveldje

Hoe combineer je nu die mooie mid-century meubelstukken in je interieur? Ik geef twee voorbeelden van stijlen, waarin deze meubelstukken mooi tot hun recht komen:
De meubels zijn goed te combineren met de Scandinavische stijl. Denk dan aan het gebruik van hout, lichte ruimtes en veel wit. Ook planten doen het goed in een mid-century interieur.
Een account dat mij erg inspireert op het gebied van mid-century modern, is @talkingspaces.co

Karst Rauhé laat zijn studio van 25m² in Amsterdam aan ons zien. De ruimte is klein, maar door de mooie hoge ramen, het vele licht en het gebruik van veel wit, oogt het groter. Het mooiste mid-century stuk vind ik toch wel zijn daybed.

Ook de Bohemian stijl past goed bij de mid-century meubelstukken. Denk daarbij aan bruintinten (of juist kleurrijke etnische prints), veel hout en bamboe en vooral heel veel planten. Ben je nieuwsgierig naar foto’s van deze stijlen, kijk dan eens op Instagram op de hashtags #midcenturymodern of #bohemianinterior.

Of je geeft er gewoon je eigen draai aan en je combineert mid-century meubels met opvallende kleuren op de muren, waardoor het hout mooi opvalt en ook eventuele planten eruit springen. Ook Désirée en Ria doen dit in hun interieur. Wil je meer zien van het huis van Désirée en Ria, neem dan een kijkje op hun Instagram: @desireeinleiden en @rietveldje 

Je ziet wel dat de mogelijkheden eindeloos zijn met deze mooie meubels. Dus mix & match er op los!

 

Geplaatst in

Rachelle

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.