Ik houd van hout

Je kunt er niet om heen: vloeren, tafels, in de keuken, in de slaapkamer en zelfs in de badkamer, je ziet het in bijna ieder interieur wel terug: hout!

Een aantal Instagrammers hebben hier hun eigen draai aan gegeven en zijn in hun interieur aan de slag gegaan met o.a. underlayment en OSB-platen. In deze nieuwe blogserie vertellen zij over hun keuze en geven ze tips voor als je zelf aan de slag wil gaan.

We trappen deze serie af met Manon. In haar Scandinavische interieur zijn de DIY-meubels, die ze van underlayment maakte, echte eye-catchers in huis geworden.

Vanwaar de keuze voor hout en waarom koos je voor underlayment?

Hout is een mooi materiaal en het underlayment geeft een gezellige en warme uitstraling! Niet veel mensen gebruiken het waardoor je iets eigens creëert. 

Waar heb je je ideeën vandaan?

Alles hebben we zelf bedacht! Ik bedenk meestal hoe het eruit moet komen te zien en mijn man werkt deze ideeën dan uit. Zo wilde ik bij het bed graag een ombouw met leuke nachtkastjes. Een passende kapstok met de juiste afmetingen konden we nergens vinden en dus gingen we weer met underlayment aan de slag! Ook het bedhuisje maakt Rev zijn kamertje helemaal af.

In welke ruimtes komt het underlayment allemaal terug?

Het underlayment is terug te vinden in onze slaapkamer en die van Rev, in de woonkamer/leefkeuken, in de hal en onder de overkapping in de tuin. 

Is het makkelijk te bewerken of heb je ook klusjes laten doen?

We hebben het zoveel mogelijk in de bouwmarkt al op maat laten zagen en anders deed mijn handige man het zelf. Daarna hebben we alles zelf geplaatst. We hebben het underlayment niet behandeld met lak. Je kunt het hout hierdoor niet afstoffen en je zal dus met de stofzuiger aan de slag moeten. Het is vast mogelijk om het te lakken, maar dit wilden we liever niet om de natuurlijke look te behouden.

Heb je tips voor mensen die zelf met underlayment aan de slag willen gaan?

Omdat het een natuurlijk materiaal is, zal het op den duur wel verkleuren en wordt het hout iets donker dan in het begin. Dit vinden wij erg mooi!

Wil je meer inspiratie of ben je nieuwsgierig naar wat Manon nog meer gemaakt heeft van underlayment? Neem dan eens een kijkje op haar Instagramaccount @manonsteeghs 

Geplaatst in

Rachelle

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.