Kleur van het jaar 2024: Sweet Embrace

Zoals elk jaar roept Flexa, net voor de woonmaand oktober, een nieuwe trendkleur uit tot ‘Kleur van het Jaar’. In deze blog maak je kennis met deze prachtige kleur en laat ik je zien hoe je deze kleur kunt combineren.

Sweet Embrace

De kleur Sweet Embrace is verkozen tot kleur van het jaar 2024. Deze vergrijsde, poederroze basiskleur is een verfijnde kleur, geïnspireerd op de zachtheid van veren en avondwolken. Het is een kleur die een mooie, warme toevoeging kan geven aan een bestaand interieur, maar tevens een geweldige basiskleur is om met veel andere tinten te combineren. Het is een subtiele kleur die verandert van tint bij verschillende soorten licht. Zo kan het een ruimte op het noorden verwarmen en kan het een zonovergoten kamer juist verzachten.

www.flexa.nl / De Flexa Kleurentrends 2024

Drie paletten

Rondom Sweet Embrace zijn er drie kleurenpaletten gemaakt, die makkelijk zijn toe te passen in je interieur. Laat je verrassen door de verschillende sferen en combinaties!

  • Een vrolijk kleurverhaal
    In dit palet zie je een mooie combinatie van lila en gele kleurtinten, die elke ruimte doet opfleuren. Deze kleuren combineren heel goed met natuurlijke materialen en laten elk meubelstuk tot zijn recht komen. Deze kleurencombinatie staat voor positiviteit en plezier.
www.flexa.nl / De Flexa Kleurentrends 2024
  • Een warm kleurverhaal
    Dit palet is warm en uitnodigend. De aanwezige tinten vormen de perfecte achtergrond voor natuurlijke materialen, zoals klei, terracotta en hout. De natuurtinten vormen een mooie verbinding met de buitenwereld.
www.flexa.nl / De Flexa Kleurentrends 2024
  • Een kalm kleurverhaal
    Dit kleurenpalet vol blauw- en groentinten is geïnspireerd op de kleuren van bossen en zeelandschappen. Ook dit palet werkt prima met natuurlijke materialen, zoals hout, kurk en wol. Dit palet zorgt voor een kalm en verhelderend gevoel in huis.
www.flexa.nl / De Flexa Kleurentrends 2024

De Kleur van het Jaar 2024 is dus een veelzijdige kleur die, in combinatie met andere kleuren, een gevoel van positiviteit, kalmte of warmte kan uitstralen. Een kleur waar je dus vele kanten mee op kunt!

Alle kleuren uit de drie kleurenpaletten zijn te mengen in Flexa Lakken en Muurverven. Tip: de kleuren zijn ook als kleurtester te bestellen. Met een kleurtester zie je meteen hoe de kleur in jouw ruimte uitpakt.

Ga jij aan de slag met de Kleur van het Jaar 2024???

Geplaatst in

Rachelle

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.