Inspiratiewand van kurk

Mijn plantenkamer moet straks ook als werkkamer gebruikt gaan worden. Ik ben namelijk klaar met mijn opleiding interieurstyling en wil straks ook echt interieuradvies gaan geven. Mijn lockerkast was al gevuld met behangstalen, kleurtesters en kleurenwaaiers, maar ik zocht nog een manier om mijn inspiratieplaatjes en kleurenstalen goed te ordenen en een mooie plaats te kunnen geven. Een wand leek me het prettigst werken, zodat je in een oogopslag ziet wat het geheel gaat worden. Omdat er steeds meer hout en natuurlijke materialen in mijn interieur te vinden zijn, viel de keus al snel op een kurkwand.

Kurkrol

Kurk wordt gemaakt van de schors van de kurkeik en kan gebruikt worden voor verschillende toepassingen, zoals wand-, vloer- en dakisolatie, maar dus ook voor prikwanden. Omdat ik graag een prikwand wilde die de wand van boven tot onder zou bedekken, koos ik voor kurkwand op rol.

Bij Kurk24 kun je kurkrollen met verschillende breedtematen bestellen: van 50 – 150 cm breed. Ook de dikte van de prikwand kun je zelf bepalen. Naast het bepalen van de breedtemaat en de dikte van de rol, kun je ook kiezen voor een voorgelijmde rol. Je hoeft dan alleen nog maar de muur in te lijmen met een blokkwast en de rol tegen de wand te drukken! Ideaal dus!

Levering en plaatsen

De rol wordt snel geleverd en zit stevig ingepakt. Haal de rol direct na ontvangst uit de verpakking en rol deze uit in de desbetreffende ruimte. Zo kan de kurk goed acclimatiseren.

Op de dag van plaatsing breng je de meegeleverde lijm op de muur aan met het rollertje. Deze lijm laat je vervolgens 3 a 4 uur drogen. Vervolgens kun je de kurkrol voorzichtig uitrollen tegen de muur. De kurk hecht meteen goed aan de wand. Daarna is het een kwestie van bijsnijden met een stanleymes en klaar is Kees! Ik heb deze klus in mijn eentje geklaard en het was prima te doen alleen.   

Twijfel je dus nog over een kurkwand in huis: doen! Ik dacht dat het een heel karwei was, maar dat valt dus reuze mee met zo’n voorgelijmde kurkrol!

Op mijn muur zit een rol van 100 cm breed en 8 mm dik. De lengte van de rol was 2,7 m.

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Kurk24.

Geplaatst in

Rachelle

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.