In de ban van rotan

Natuurlijk materialen, zoals rotan, bamboe en webbing: Je kunt er niet meer omheen! Waar deze materialen een decennium terug nog als oubollig en als ‘not done’ werden bestempeld, zijn ze nu niet meer weg te denken uit interieurland.

Mede door de populariteit van de Ibiza-/Bohemianstijl is ook de vraag naar meubels in natuurlijke materialen toegenomen. Dat is ook niet gek, want de meubels in rotan, bamboe en webbing combineren heel fijn met allerlei woonstijlen: van botanisch of modern tot aan bohemian chic. Het zorgt voor een nostalgische sfeer en een vleugje vakantiegevoel in elk interieur.
Ook in mijn eigen interieur pas ik steeds meer natuurlijke materialen toe: rotan stoelen, bamboe plantenbakken en rieten mandjes sluipen hier langzaam naar binnen.

Om te laten zien dat rotan, bamboe en webbing in elke ruimte (en in bijna elke interieurstijl) toe te passen zijn, geef ik je per ruimte voorbeelden van mijn favoriete items.

Slaapkamer

Met dit hoofdbord van bamboe van otto.nl maak je van het simpelste bedframe een echte blikvanger in je slaapkamer. Heel mooi in combinatie met andere bamboe elementen, zoals een lamp, stoel of nachtkastje. Deze komt zeker op mijn wishlist!

Plantenkamer

Al lange tijd ben ik op zoek naar vervangers voor mijn industriële stoeltjes in een rotan variant. Dit bamboe stoeltje van zou perfect staan in deze ruimte! Het geeft de plantenkamer meer warmte en sfeer tussen alle industriële elementen.

Eetkamer

De lockers in mijn eetkamer zijn een van mijn beste Martkplaatsvondsten ooit. Ik betaalde een prikkie voor deze twee beauty’s. Toch droom ik soms hoe het zou zijn als ik in plaats van mijn lockers, mooie webbing kasten zou hebben staan. Twee van deze exemplaren zouden toch fantastisch staan? Deze zijn afkomstig van OTTO.

Woonkamer

Een van mijn duurste aankopen in mijn huis was ongetwijfeld deze rotan fauteuil van House Doctor. Hij stond al lang op mijn verlanglijstje en uiteindelijk heb ik hem vorig jaar mezelf met kerst cadeau gedaan. Ik ben nog elke dag heel blij met deze fauteuil.

Keuken

Een leuk item dat momenteel de keuken siert is dit bamboe kastje. Het leuke van dit kastje is, dat het overal leuk staat: van de hal tot aan de badkamer! Een veelzijdig meubelstuk dus!

Zo je maar: met natuurlijke materialen zoals rotan, breng je in een handomdraai meer sfeer in je interieur!

Geplaatst in

Rachelle

2 reacties

  1. […] je nog mee weten over natuurlijke materialen? Huiswaarts schrijft hier een stukje […]

  2. […] Lees ook het blog van Rachelle op Huiswaarts.com […]

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.