Ik houd van hout

In deze nieuwe blog uit de serie ‘Ik houd van hout’, vertelt Merel over haar keuze voor OSB in haar interieur.

Vanwaar de keuze voor hout en waarom koos je voor OSB? 

Het begon met de bijkeuken. We hebben daar stellingkasten geplaatst voor al onze voorraad en “huis/keuken-troep”. Je wil je spullen niet in het zicht hebben, dus er moesten schuifdeuren voor. Wij zijn allebei liefhebbers van hout en dachten meteen aan underlayment. Helaas bleken veel platen in de bouwmarkt zo krom als een hoepel en je wil natuurlijk geen kromme deuren😉. In de bouwmarkt dacht ik; die plank daarnaast, dat is wel gewaagd en tof! Vriendlief zag het nog niet zo zitten, maar vond het prima (fijn zo’n vriendje!). De OSB-platen werden besteld voor zowel de schuifdeuren voor de kast, als de schuifdeur van de keuken naar de bijkeuken. 


We hebben ons huis volledig verbouwd: De badkamer, riolering, muren en elektra hebben we zelf vervangen. De keuken (die ook écht toe was aan een grondige renovatie) werd te veel van het goede en sowieso buiten ons budget. Om de keuken te laten zoals-ie was, vond ik alleen echt niet kunnen. Als alles naar onze zin zou zijn, dan zou de keuken echt een irritatiepuntje worden. We hebben er toen voor gekozen om de keuken budgetproof op te knappen: De bovenkastjes hebben we zelf wit gespoten. Ook vervingen we het aanrechtblad, de afzuigkap, de wasbak en de kraan. Om toch onze eigen draai aan de keuken te geven, hebben we de onderkastjes wederom van OSB gemaakt. Als we het zat zijn, komt er gewoon weer iets anders.

In welke ruimtes komt het OSB allemaal terug? 
In de bijkeuken en de keuken hebben we de OSB-platen blank gelaten. Omdat ik OSB in combinatie met underlayment niet zo mooi vind, heb ik in de woonkamer twee platen in dezelfde kleur als de muur geschilderd. Hier hang ik leuke foto’s, posters en kaartjes op.

Is OSB makkelijk (zelf) te bewerken? 
Mijn vriend Pim is heel handig, dus mijn ideeën gaan direct door naar hem haha. Wij hebben alleen de OSB-platen zelf op maat gezaagd, maar dit zou je ook prima in de bouwmarkt kunnen laten doen. De OSB-platen hebben we niet gelakt, alleen heel erg goed geschuurd. Als je de platen lakt, gaan ze glanzen en dat vind ik niet mooi. OSB is heel stevig, dus slijtvast en het trekt niet krom. Ook niet als je het verft!

Heb je tips voor mensen die zelf met OSB aan de slag willen gaan?
Ga eerst zelf in de bouwmarkt kijken welke platen je mooi vindt. Omdat het geperst hout is, is elke plaat dus anders.

Benieuwd geworden naar de rest van het huis van Merel?? Neem dan eens een kijkje op haar Instagramaccount.

Geplaatst in

Rachelle

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.