Hout met een verhaal

Al heel lang wil ik wandplanken in de keuken, ik wist alleen niet precies wat. Toen ik twee weken terug thuis kwam met witte metalen planken, stelde mijn vriend voor om naar hout te kijken. Daar had ik ook wel oren naar. Vrijwel meteen kwam het idee om dan wel iets met gebruikt hout te doen. Nu kwam ik toevallig diezelfde week via Instagram terecht bij Weij Maatwerk & Interieur. Een bedrijf dat hier nog geen kwartier vandaan bleek te zitten!

Vansloophout.com is een bedrijf dat gevestigd is langs de A58 in Rucphen. Hun slogan luidt ‘Hout met een verhaal’. Zij zetten zich in om materiaal te recyclen en het een tweede leven te geven. Zo gebruiken ze bijvoorbeeld hout en staal uit oude huizen en fabrieken Frankrijk en Duitsland. Deze materialen krijgen bij vansloophout.com een nieuw leven als tafel of als vloer.

Naast een webshop met meubels, onderdelen en verschillende soorten hout, kun je hier ook terecht voor allerlei soorten maatwerk. Van tafels en kasten tot aan stalen deuren: ze denken graag met je mee en een prijsindicatie is zo gemaakt. Zo krijg je al snel een idee hoe het eindproduct er uit komt te zien. Via de mail/inlog word je ook op de hoogte gehouden van de stand van zaken over jouw product. Het contact verliep heel soepel en vragen werden snel beantwoord.

Wij kozen uiteindelijk voor twee ‘blinde’ (zwevende) planken van barnwood (afmetingen: 70x15cm). Ik ben de planken zelf op gaan halen en kon zo dus ook even een kijkje in de werkplaats nemen. Er wordt gewerkt met mooi hout en de meubels die ze maken zijn prachtig! Ze passen perfect in een strak of industrieel interieur.

Het ophangen van de planken was met z’n tweeën zo gepiept met de bijgeleverde draadeinden. Hierna kon ik aan het allerleukste klusje beginnen: het stylen van de planken. We zijn erg blij met de nieuwe eye-catchers in de keuken. Het geeft onze wit/grijze keuken een wat warmere uitstraling.

Ben je op zoek naar gebruikt hout, een bepaald meubel of ander maatwerk? Dan raad ik zeker aan om even een kijkje te gaan nemen op de website van Weij

Geplaatst in

Rachelle

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.