#girlswithplants

Het is weer tijd voor een nieuwe blogserie! En deze keer laat ik mede plantenliefhebbers aan het woord over hun groene hobby. Karin bijt het spits af en vertelt over haar liefde voor planten.

Al sinds mijn 8ste heb ik planten. Bij mijn ouders thuis stonden ook altijd planten, niet veel maar ben er wel mee opgegroeid. De echte liefde voor planten is begonnen in 2017, sindsdien ben ik aan het ‘sparen’. 

De allereerste plant die ik kocht, was een oxalis triangularis. Ja, toen waren ze ook al ‘hip’ haha. De eerste plant die in mijn appartement in Den Bosch kwam te staan was een philodendron imperial green, die plant is al 3x mee verhuisd. 
Een leuk detail: Ik dacht toentertijd dat ik een alocasia had gekocht. Ik was toen nog niet echt een plantengek en wist nog bijna geen plantennamen. Ik ben er pas 2 jaar geleden achter gekomen dat het dus een philodendron was en geen alocasia. 

Mijn favoriete plant in huis is op dit moment de ficus. Ik ben fan van bijna de gehele familie, maar vooral de elastica’s vind ik geweldig. 

Ik heb op dit moment 118 planten staan/hangen exclusief alle stekjes en zaailingen die ik heb staan. Zoveel planten vragen ook om veel verzorging. Ik besteed al gauw 3 uur per week aan mijn planten. In de winter wat minder en in de zomer wat meer. Ik douche veel van mijn planten eens per week, de rest krijgt water met de gieter. Ik check ook iedere week een aantal planten op ongedierte. Ook alle stekjes en zaailingen check ik om de dag.

Ik vind dat iedere plantlover minimaal 1 terracotta pot in huis zou moeten hebben. Iedereen heeft denk ik wel zo’n plant die gewoon vervelend is. Niks lijkt te werken om die ene plant happy te maken, ik zeg dan: “zet hem in een terracotta pot”. Zelfs planten die constante vochtige grond nodig hebben kunnen heel goed in een terracotta pot en kunnen er zelfs mooier door gaan groeien. 

Mijn beste verzorgingstip? Kijk naar je planten en voel! Ga er niet klakkeloos vanuit dat wat op het kaartje bij aankoop staat de goede verzorging is. Ieder huis is anders qua luchtvochtigheid, tocht, warmte etc. Steek je vinger in de grond om te voelen hoe vochtig de aarde nog is, als je niet zeker bent of de plant al water nodig heeft. Voel aan de bladeren of ze nog stevig zijn of juist niet. Op deze manier kun je het naar mijn idee nooit fout doen.

Mijn planten koop ik overal en nergens: In een tuincentrum, de supermarkt of bij de lokale bloemist. Als ik iets tegen kom wat mij aanstaat dan neem ik het mee. (Tip: check wel even op ongedierte, voordat je een plant mee naar huis neemt)
Ik heb helaas geen goede ervaringen met online planten bestellen, dus dat doe ik liever niet meer. Verder heb ik geen speciale adresjes. De ene keer hebben ze ergens super toffe, gezonde planten, de andere keer niet. Blijf vooral lekker overal binnenlopen waar ze planten hebben en kijk of er wat voor je bij staat zou ik zeggen! 

Benieuwd naar alle andere planten van Karin? Neem dan eens een kijkje op @botaniquegreen.home op Instagram.

Geplaatst in

Rachelle

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.