Gezocht: stoer bed met industriële look…

Zoektocht

Toen ik een aantal jaar terug toe was aan een nieuw matras, besloot ik dat ik écht eens een goed bed wilde. Al jaren sliep ik op goedkope matrassen en nu was het tijd voor het echte werk: ik nam de houten ombouw, met spiraalbodems, van een collega over en besloot te investeren in goede, bijbehorende matrassen. Dat was een goede zet. Ik slaap sindsdien stukken beter!

Ik lag tot nu toe nog steeds prima op het bed, maar ik begon te merken dat ik de ombouw niet echt meer bij mijn stijl vond passen. De lak was aan het vergelen en ik wilde graag wat stoerders: iets wat matchte met een wat meer industriële look, maar ook paste bij mijn liefde voor groen. En toen ontdekte ik de bedden van Gussta!

Een stoer en robuust bed

Gussta maakt massief houten bedden (al dan niet) gecombineerd met staal. Het leuke van deze bedden is dat ze door de mooie, houten basis zowel in een stoere en industriële slaapkamer passen, maar bijvoorbeeld ook in een landelijke of Scandinavische.

Voor het maken van de bedombouwen, wordt er gebruik gemaakt van verschillende soorten hout. Zo heb je de keus uit oud eiken, (nieuw) rustiek eiken, oud steigerhout, oud grenen en notenhout.

De bedden worden ook door Gussta zelf ontworpen. Je kunt naast een bedombouw ook kiezen voor bijpassende nachtkastjes. Ook een hoofdbord is een optie. Deze is in twee verschillende hoogtes te verkrijgen. Door het bijzondere ontwerp lijkt het bed te zweven! Het is daarom een echte eye-catcher in de slaapkamer!

Leuk detail is ook dat de bedden gewoon in Nederland worden vervaardigd. Ook voor de stalen accenten wordt een Nederlands bedrijf ingeschakeld. Zo zie je maar weer dat niet al het goede van ver hoeft te komen 😉

Mijn keuze

Ik heb uiteindelijk gekozen voor het steigerhouten bed ‘Stealth’. Ik vond het blanke steigerhout mooi passen bij mijn andere houten meubels. De metalen hoekprofielen maken de stoere ombouw helemaal af!

Deze ‘stealth’-ombouw is wel in 15 verschillende afmetingen te verkrijgen. Omdat ik al twee spiraalbodems en matrassen had van 90x200cm, koos ik voor de maat 180x200cm. Mijn spiraalbodems en matrassen passen perfect in de nieuwe ombouw.

Het hoofdbord is los verkrijgbaar. Je kunt kiezen uit een hoogte van 78 of 98 cm. Ik heb gekozen voor die van 78 cm. Daarnaast kun je voor de metalen hoekprofielen kiezen uit 5 verschillende kleuren. Ik koos voor de grijsgroene optie. De kleur past mooi bij het hout en past ook perfect in mijn groene slaapkamer.

Qua afwerking kun je kiezen voor white- of greywash, matte lak of geen lak. Ik heb gekozen voor de matte lak. Deze beschermt het hout tegen vochtkringen en gaat verkleuring van het hout tegen.

De laatste optie die je hebt is om je bed te laten monteren na bezorging. Ik heb er voor gekozen om dit zelf te doen. Tijdens mijn verhuizing hebben 2 vrienden het bed vrij snel in elkaar gezet. De handleiding is duidelijk en het bed stond binnen een mum van tijd in elkaar.

Aanrader

Ben je dus op zoek naar een houten bed met een origineel en stoer design? Dan raad ik zeker aan om eens op hun website te gaan kijken. Twijfel je nog of wil je het bed graag in het echt zien? Dan kun je altijd een bezoek brengen aan de showroom in Almere.

Ik ben ontzettend blij met mijn nieuwe bed. Wat een nieuwe ombouw al niet voor je slaapkamer kan doen!

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Gussta.

Geplaatst in

Rachelle

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.