Een make-over voor je Besta-meubel

Nu alles hier in huis langzaam in warm beige wordt gehuld, werd het tijd om iets aan mijn spierwitte tv-meubel van Ikea te doen. Dat paste namelijk niet echt meer in het nieuwe sfeertje hier.
Om het wat meer bij het beige te laten passen, wilde ik het meubel graag in een walnoot look hullen.
In deze blog lees je hoe ik dit heb aangepakt.

Frontjes

Ik had niet zo’n zin om hier een lang project van te maken, dus ik heb nieuwe frontjes gekocht. Dit zijn de Björköviken van Ikea. Ze kosten €40 per stuk. Dat is even een investering, maar dan heb je wel frontjes die perfect passen en die je meteen op je oude kast kunt monteren.

Wrappen

De kleur van de Björköviken frontjes is ‘bruin gebeitst eiken’. Ik ben dus op zoek gegaan naar een meubelfolie op de zoekterm ‘meubelfolie donker eiken’. Een van de hits was de ‘Maison Exclusive meubelfolie zelfklevend 500×90 cm PVC donkereikenkleurig’. Ik heb deze besteld bij bol.com.
De folie is heel makkelijk op maat te knippen door de ruitjes op de onderkant van de folie en ook het plakken was zo gepiept. Even een avondje knippen en plakken en je hebt een heel nieuw meubel.

Ga jij ook aan de slag met deze make-over DIY? Ik ben altijd nieuwsgierig naar jullie resultaten en deel ze graag op mijn story’s!

Geplaatst in ,

Rachelle

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.