Een droomkeuken met een klein budget

Toen ik in dit huis kwam wonen was ik niet meteen weg van de keuken: de basis was oké (RAL9010 muren, witte kastjes, zwart blad), maar niet helemaal mijn smaak. Door een paar zaken aan te passen, ben ik nu helemaal happy met mijn keuken. In deze blog laat ik je zien dat ook kleine ingrepen, grote impact kunnen hebben in je interieur.

Beton ciré

Toen ik dit huis kocht, zat er een mooi natuurstenen keukenblad in. Ik ben echter niet zo’n poetser, maar ik poetste me na het koken suf om het blad er weer enigszins streeploos uit te laten zien. Ook weerspiegelde alles in het blad, waardoor mijn keuken al gauw rommelig oogde.

Ik zag het al helemaal zitten: een betonnen aanrechtblad. Een nieuw blad kost aardig wat centen en als ik de opstaande randen er af zou moeten slopen, zou ik het stucwerk beschadigen en zou dit dus ook helemaal opnieuw gestuukt moeten worden. Dat zag ik niet zitten. De oplossing was beton ciré! Dit kon namelijk direct over het oude blad aangebracht worden. Het blad heeft nu precies de look die ik wilde: stoer en ruig.

Bovenkastjes vervangen voor plank
De eerste aanpassing die ik deed was het verwijderen van de bovenkastjes. Ik woon hier alleen en heb dus niet veel opbergruimte in de keuken nodig. Daarnaast vond ik de bovenkastjes een oubollig karakter geven aan de keuken. Ik koos hier voor een wandplank van geschaafd barnwood met stoere zwart stalen beugels. Ze geven de keuken meteen de stoere look die ik wilde creëren.

Wrappen

Ik wilde meer zwarte accenten in de keuken laten terugkomen, maar wilde daar niet heel veel geld aan uitgeven. Wrappen bleek de oplossing te zijn! Ik liet zowel de afzuigkap als een deel van mijn oven beplakken met matte, zwarte meubelfolie. Wat een verschil maakt zo’n kleine en relatief goedkope ingreep in je keuken! Ben je de kleur van je kastjes beu? Denk dan ook eens aan wrappen. Zo heb de look van je keuken snel veranderd, zonder dat er gesloopt hoeft te worden.

Handgrepen

Wat vaak al meteen veel doet in je keuken is de keuze voor handgrepen. Toen ik voor een betonnen keukenblad koos, vond ik de RVS greepjes niet meer bij de keuken passen. Het had iets stoers nodig. Op witte kastjes met een grijs blad, knallen zwarte greepjes er lekker uit. Ik koos voor hetzelfde model als die er al op zaten. Op deze manier hoefden er geen nieuwe gaten geboord te worden.

Geplaatst in

Rachelle

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.