Vorig jaar werd ik spontaan verliefd op de fotolijsten van een Scandinavisch designmerk. Ik vond ze prachtig! De afbeeldingen leken te zweven in de lijst. Het prijskaartje was helaas ook prachtig en na een dure reis had ik hier helaas het geld even niet voor.

Het idee ging natuurlijk niet meer uit mijn hoofd en ik ging op zoek naar lijsten waar ik hetzelfde effect mee zou kunnen bereiken, maar dan voor weinig geld. En ik vond ze…..  gewoon bij Ikea!

Wat heb je nodig?

  • Een mooie afbeelding
  • 2x Lijst Fiskbo van Ikea
  • Een kniptangetje
  • Plakband of tape

Ik koos voor de Fiskbo-lijst vanwege de dunne rand én het feit dat deze lijst spotgoedkoop is! Ze zijn verkrijgbaar in de kleuren zwart en wit en zijn er in verschillende afmetingen: van 10 x 15 cm tot 50 x 70 cm. Let er op dat je van alle formaten die je wil gaan gebruiken steeds 2 exemplaren nodig hebt.

Aan de slag!

  • Open de wissellijsten en verwijder het beschermingslaagje van beide ‘glas’platen. Leg één zwarte lijst weg, die heb je niet nodig.
  • Pak nu een reep plakband en vouw de randen over elkaar zodat je een ‘ring’ krijgt. Plak deze ‘ring’ aan de achterkant van je afbeelding in alle vier de hoeken. Dit voorkomt dat de afbeelding naar verloop van tijd gaat zakken.

  • Plak de afbeelding in het midden van de plastic plaat en leg daarna de andere plaat er voorzichtig bovenop.

  • Plaats beide platen nu (met de afbeelding naar beneden) terug in de lijst en vouw de metalen randjes om.

  • De afbeelding ‘zweeft’ nu mooi in de transparante lijst. Alleen zie je nu de metalen ombuigrandjes  nog door de glasplaat heen. Knip deze randjes bij met het tangetje.

Weggooien is zonde!

Je hebt nu een aantal lege lijsten over. Gooi ze niet weg, maar zet ze tussen de transparante lijsten in. Zo vul je je plank of kast op, zonder dat het rommelig oogt: je gebruikt immers maar één soort lijst.

Waar vul jij de lijst mee?
Vul de lijsten ook eens met iets anders dan een foto of poster. De mogelijkheden zijn eindeloos: Kies je favoriete tekst/quote of een mooi stukje stof. Vul hem met droogbloemen of print, net als ik, een mooie tekening uit en knip hem daarna langs de randen uit. Zo lijkt de afbeelding écht te zweven.

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here