DIY Pikaplant

Je hebt ze vast wel eens gezien: de mini-ecosystemen in een glazen pot, maar dan ‘op z’n kop’.
Ik zag ze een tijd terug staan in de Nespresso-winkel en toen ik goed keek, dacht ik: dat is helemaal niet zo moeilijk te maken! Dus ik ben weer zelf aan de slag gegaan…

Benodigdheden:

  • Glazen weckpot (bijvoorbeeld van Fido)
  • Een glazen theelichthoudertje of borrelglaasje (kringloop)
  • Een lijmpistool of een goede alleslijm
  • Een plantje dat past in het glazen houdertje

Aan de slag:

Maak eerst de glazen pot schoon en droog deze goed af. Doehetzelfde met de glazen theelichthouders. Haal nu voorzichtig het glazen deksellos en lijm de glazen houdertjes op het deksel. Laat dit een nachtje drogen.

Het is nu tijd voor het plaatsen van het plantje. Voorbeelden van plantjes die het goed doen zijn: een koffieplantje, een varen, een kleine calathea of pilea en een fittonia.

Zet het gekozen plantje heel voorzichtig in het glaasje en duw voorzichtig aan, anders beschadig je de wortels. Hang het deksel daarna weer terug aan de pot. De pot moet straks op z’n klop staan, dus je gaat nu heel voorzichtig proberen de pot over het plantje te laten zakken, totdat je het deksel kunt sluiten.

Zet de pot een week op een kiertje. Daarna kun je de potdefinitief sluiten. Hoe lang het plantje meegaat verschilt per soort. Mijn potmet daarin een koffieplant gaat al 2 jaar mee en deze heb ik zelfs al twee keermoeten ‘snoeien’.

Ga jij ook aan de slag met deze DIY? Ik zou het leuk vinden om jullie ecosystemen te kunnen bewonderen op Instagram. Vergeet mij dan niet in je post te taggen (@huiswaarts)!

Geplaatst in ,

Rachelle

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.