DIY: Muur vol droogbloemen

Omdat het afgelopen week voorjaarsvakantie was, had ik eindelijk weer tijd voor mijn favoriete bezigheid hier in huis: stylen, veranderen, alles omgooien en nieuwe foto’s maken. Ik had allerlei ideeën in mijn hoofd voor het stylen van de eethoek en uiteindelijk stond ik, op zoek naar leuke items voor aan de muur, op zolder met een bosje droogbloemen in mijn hand. Daar kon ik vast ook iets leuks mee doen.

Ik had nog steeds een aantal ideetjes in mijn hoofd die ik overhield aan mijn bezoek aan de VTWonenbeurs, dus ik dacht laat ik nog eens aan de slag gaan met droogbloemen. Ik heb inmiddels droogbloemen in kijkkastjes gemaakt en ook een droogbloemenkrans had ik al eens gemaakt. Ik dacht: waarom ga ik niet nog eens voor droogbloemen aan de muur, maar dan een beetje anders… Zo kwam ik op het idee om droogbloemen aan de muur te bevestigen met washi-tape.

Wat heb je nodig?

 • Droogbloemen
  Ik gebruikte voor deze DIY restjes droogbloemen die ik had liggen. Het mooiste is als ze dezelfde tinten en kleuren hebben, anders wordt t heel druk (o.a. verkrijgbaar bij greenlifetstylestore.nl)
 • Washi-tape
  Ik had nog een aantal rolletjes liggen, maar koos uiteindelijk voor een koperkleurige tape (o.a. verkrijgbaar bij hofjevankieka.nl)

Aan de slag!

Kies een geschikt stukje muur uit voor deze DIY. Het mooiste is een stuk kale muur, zodat de bloemen mooi uitkomen. Ik koos voor horizontale banen. Zorg dus dat je bloemen ongeveer dezelfde lengte hebben, dat ziet er straks het mooiste uit.

Ik maakte de horizontale banen met voldoende ruimte ertussen, zodat de baan erboven weer mooi in de tussenruimtes zou vallen. Zo ga je door met rijen maken totdat je je wand vol genoeg vindt hangen!

Ik ben benieuwd of jullie deze DIY ook thuis gaan uitproberen! Tag me dan even in je post, zodat ik ook jullie bloemenwand kan bewonderen.

Geplaatst in

Rachelle

3 reacties

 1. Marloes op 23 april 2020 om 11:54

  Jaa wat super gaaf zeg! DIY is helemaal trendy dit jaar. We hebben weer producten toegevoegd aan onze webshop (https://www.droogbloemenwebshop.nl) om zelf leuke creaties te maken, zoals zo’n droogbloemen muur.

  Go on, groetjes Marloes

  • Rachelle op 2 mei 2020 om 13:06

   Leuk, ik zal eens een kijkje gaan nemen!

 2. […] bloemen onder een stolp of fles gecombineerd tot perfecte miniboeketjes. Of zoals Rachelle van Huiswaarts dat doet: elke bloem een eigen podium geven. Achter glas, onder een stop of tegen de muur, het kan […]

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.