DIY: kijkkastje vol droogbloemen

Als je denkt dat alles al een comeback heeft gemaakt, was daar ineens de droogbloem. Ik moet je eerlijk zeggen: toen ik hoorde dat droogbloemen de nieuwe trend gingen worden, dacht ik dat ik deze wel even langs me voorbij zou laten gaan. Bij het woord droogbloem dacht ik meteen aan stoffig en oubollig. Vandaar dus dat het even duurde voordat ik ook met droogbloemen aan de slag ging.

Toen ik op de VT Wonenbeurs al die geweldige decoratie mét droogbloemen zag, was ik om! En als ik dan inspiratie en ideeën krijg, dan moeten deze zo snel mogelijk uitgevoerd worden. Ik kocht dus op de beurs al 2 bosjes droogbloemen, omdat ik bang was dat ik ze de komende tijd nergens meer zou tegen komen.

Aan de slag!

Wat heb je nodig:

 • Droogbloemen. Je vindt ze o.a. bij Dille & Kamille, Hema en zelfs op Bol.com. Ook in veel conceptstores zie je ze. Je kunt natuurlijk ook bij de bloemist bloemen en takken kopen en deze zelf drogen door ze een tijd ondersteboven te hangen.
 • Klei. Ik kocht witte boetseerklei van het merk Darwi (Pipoos €6,99). Deze wordt vanzelf hard.
 • Scherp mesje + (snoei)schaartje
 • Als vitrines gebruikte ik de glazen terrariums van Xenos: €12,99 en €8,99.

Stap 1:

Snijd de klei in repen en snijd hier weer kleine blokjes van. Voor de grotere bloemen maakte ik grotere blokken omdat deze bloemen zwaarder zijn en anders omvallen.

Stap 2:

Knip de bloemen en pluimen in verschillende formaten, zodat je hoge bloemen achterin je terrarium kunt zetten en de lage vooraan. Door het hoogteverschil, kun je alle bloemen nog zien en het oogt wat minder statisch. Check wel even of de langste bloemen nog in het terrarium passen.

Stap 3:

Prik de bloemen in de klei en laat deze minstens een dag uitharden. Heb je grote blokken klei gemaakt? Dan zal de klei langer nodig hebben om uit te harden. Dit is meteen een goede test of de bloemen in de klei blijven staan.
Liever een andere kleur dan wit? Je kunt deze klei ook een kleurtje geven met acrylverf.

Stap 4:

Vorm een leuk groepje bloemen en zet het terrarium op z’n kop over de bloemen. Zo blijven ze stofvrij en heb je een soort mini-museumpje op je kast staan. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om het terrarium rechtop te zetten en de bloemen juist uit het terrarium te laten steken.

Gaan jullie ook met deze DIY aan de slag? Tag me dan even in je post! Ben benieuwd naar jullie creaties!

Geplaatst in

Rachelle

2 reacties

 1. Evelien op 5 november 2019 om 22:56

  Ik vind ze prachtig!! Ik ga er zéker mee aan de slag! Dankjewel voor deze fantastische tip!!

  • Rachelle op 6 november 2019 om 22:36

   Wat ontzettend leuk om te lezen Evelien!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.