Zoals jullie weten ben ik gek op DIY’s. Deze keer wilde ik iets leuks in elkaar knutselen om ook de hal wat meer in kerstsfeer te brengen. Ik koos voor een kerstkrans. In deze blog deel ik met jullie welke materialen ik gebruikt heb en hoe je zelf een mooie krans knutselt.

Wat heb je nodig?

 • Hoepel
  Ik gebruikte hiervoor een houten exemplaar. Een ronde basis is wel handig. Mocht je een plastic hoepel gebruiken, dan zou je deze mooi kunnen wegwerken door de hoepel met twijgen en takken te bedekken en te omwikkelen met ijzerdraad. De krans van Chantal hieronder is hier een mooi voorbeeld van.
 • IJzerdraad en kniptang
  Ik gebruikte twee soorten ijzerdraad van Pipoos. Een dikke variant om een enkele tak goed vast te zetten en binddraad om de eerste laag groen goed vast te zetten op de hoepel.
 • Groen
  Wat ik in ieder geval in mijn krans wilde hebben was eucalyptus. Het zijn mooie takken en ze geven ook een heerlijke geur af. Ik heb twee soorten eucalyptus gebruikt: de globulus en de cinerea. Daarna ben ik vooral gaan kijken wat er mooi bij past qua kleur. Dennentakken hadden ze helaas niet in de bloemenzaak waar ik was, dus koos ik voor wat takken van de conifeer en schijncypres ‘snowwhite’.
 • Dennenappels
  Ik gebruikte dennenappels die gebruikt worden voor kerststukken. Deze hebben al een ijzeren pin om makkelijk tussen de takken te steken. Je kunt natuurlijk ook voor iets anders kiezen om de takken op het middelpunt weg te werken.

Aan de slag!

Ik ben begonnen met het wegsnijden van de kleine takjes eucalyptus en conifeer. Zo heb je grote, lange takken voor de basis en kortere takken om later tussen het ijzerdraad te steken.

Pak een aantal grote takken en zet deze met het wikkeldraad. Zorg dat je niet teveel afbindt, maar op enkele plekken het groen vastzet. Dit heb ik daarna nog een paar keer herhaald. Zo krijg je een lekker dik pakket groen.

Nu kun je met de kleinere takken tussen het ijzerdraad steken en krijg je een mooie, volle bos waar ook wat takjes uitsteken. Als afwerking heb ik drie dennenappels in het middelpunt gestoken. Zo zie je niet meer waar de takken elkaar kruisen.
En klaar is je krans!

Ga je nu ook aan de slag met het maken van een kerstkrans? Tag mij dan even in je bericht, zodat ik ook jullie creaties kan bewonderen. Ik ben benieuwd…

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here