DIY: de ‘ombre’ muur

Ik ben inmiddels alweer druk bezig met plannen voor een nieuwe wand in de plantenkamer, maar ik bedacht me dat ik nooit meer een blog had geschreven over mijn ‘ombre’ muur. Deze blog hadden jullie dus nog van me tegoed!

Na het ‘Macaron Peach’ debacle, was het tijd voor iets nieuws op de muur in de plantenkamer. Ik had alleen niet zo’n zin had om weer bakken met geld uit te geven. Toen ik een toertje door de schuur maakte, ontdekte ik nog een redelijke hoeveelheid ‘Vol Hardsteen’ (grijsgroen). Hier heb ik de muur in de huiskamer en de lambrisering in de slaapkamer mee geschilderd.

Maar ja, wéér een hele muur of een lambrisering: been there, done that…
Gelukkig was ik de week ervoor druk aan het pinnen geweest op Pinterest en zo stuitte ik op de ‘ombre’ muur: een muur met kleurverloop erin. Dit leek me wel iets! Maar hoe pak je dit nu aan?

Benodigdheden
– Muurverf: wit en een andere kleur
– Verfbakjes.
Zorg dat je genoeg verfbakjes in huis hebt om mengkleuren in te maken. Gebruik bij voorkeur de doorzichtige inlegbakjes, dat scheelt je een hoop geld! Zorg dat je er minstens 4 hebt.
– Rollers en kwasten.
Zorg ook hier voor een goede voorraad. Ik heb 3 rollers en 3 kwasten gebruikt. Als je eenmaal met een kwast door een tint verf bent geweest, kun je hem niet zomaar voor een andere tint gebruiken vanwege het kleurverschil.

Aan de slag!
Zorg dat je eerst bepaald waar je het kleurverloop wil hebben. Ik wilde dat net boven mijn bureau uit laten komen. Daar maak je een soort scheidslijn: boven wit, onder een andere kleur.

Maak daarna mengverven aan: ik heb gekozen voor 2 mengkleuren. Meer kan altijd en is zelfs mooier denk ik (maar ook veel meer werk). In het ene bakje deed ik 3 kwart wit en een kwart groen, in het andere bakje andersom.

Maak nu een baan met de donkerste mengkleur onder het midden van je scheidslijn. Het hoeft niet super recht, maar hoe strakker hoe beter. Daarna maak je een baan met de lichtere mengkleur net boven het midden. Je hebt nu 4 kleuren in banen op je muur staan.

Pak nu een platte kwast of blokkwast en doop deze in 2 bakjes tegelijk (zie foto onder), zodat allebei de helften van de haren een aparte kleur hebben. Zet de kwast nu precies op de scheidslijn van diezelfde twee kleuren en ga veegbewegingen maken van links naar rechts. Als het goed is vermengen de 2 kleuren van je kwast nu op de muur.

Heb je nog wat plekjes die je niet mooi genoeg vindt? Je kunt alles nog bijwerken, nu de verf nog nat is (Ik heb zelfs mijn vingers gebruikt). Wacht ook even met het oordelen over je muur, totdat alles echt goed droog is. Toen kon ik namelijk ook pas écht zeggen: Dit was een zeer geslaagd experiment!

Geplaatst in

Rachelle

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.