De woonmisser van Joyce Wiggers

Vorig jaar had ik weer eens een idee in mijn hoofd… Ik had toen zwart met groen als basis in mijn interieur, oftewel een urbanjungle. Eén muur was spierwit en die wilde ik eigenlijk behangen met een brickwall behang. Alleen kan ik zelf niet behangen en degene die het wel kon, had de eerste weken geen tijd. Ik had natuurlijk geen tijd om hierop te wachten dus besloot ik mijn muur zwart te verven. Zo gezegd, zo gedaan. En ik was tevreden! Onze woonkamer is alleen vrij klein en het werd zo wel een heel donker vlak. Maar het contrast met de groene planten vond ik wel weer super mooi.

Ik twijfelde dus enorm: vind ik een egale zwarte muur wel mooi, of wil ik het wat speelser hebben maar wel met een zwarte kleur erin? In behangvorm was hier genoeg keuze in, maar ja ik had geen handige behang-man beschikbaar natuurlijk;-)
Ik bedacht me dat ik in de schuur nog een emmer met witte latex had staan. Waarom zou ik met een grove spons die ik in de latex druk, de muur niet tamponeren? Beide had ik in huis én ik had een vrije dag, dus wat had ik te verliezen? De eerste vierkante meter dacht ik echt ‘WAUW wat gaaf!’ En toen uiteindelijk de hele muur klaar was en ik van een afstandje keek dacht ik; Dat niemand dit eerder bedacht heeft?! Zwart met wit, een patroon én super budgetproof!!

Een paar uur later kwam mijn vriend thuis en hij zei: ‘WOW, wat heb jij gedaan??? (Geloof me, al verf ik alles pimpelpaars, mijn vriend vindt álles best en prima). Hmm.. op deze reactie had ik niet gehoopt. ’s Avonds zaten we op de bank thee te drinken, uitkijkend op dé muur. We keken ernaar en het was alsof de muur begon te draaien, zó druk werd het. Mijn vriend werd er duizelig van en elk uurtje wat voorbij ging dacht ik stiekem: Oeps, dit is totaal niet wat ik wilde! Maar toegeven? Ho maar… Na een paar dagen was ik de muur ook helemaal zat… Ik vond het gewoon lachwekkend! Ook de reacties op Instagram waren wisselend, de één vond het helemaal geweldig, de ander vond het niet lelijk maar gedurfd… Na een kleine week ben ik de muur weer helemaal over gaan schilderen. Terug naar lichtgrijs en wat gaf dit weer een hoop rust. Een paar weken later kwam dan eindelijk het brickwall-behang waar ik nog steeds heel blij mee ben. Maar gelukkig hebben we de foto’s nog 😉

Wil je weten hoe Joyces interieur er nu uit ziet? Je ziet het op Instagram: @joyce_wiggers of neem een kijkje op haar blog: www.joycewiggers.nl

Geplaatst in

Rachelle

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.