De veelzijdigheid van kast Ivar

Toen wij op zoek waren naar extra opbergruimte op de slaapkamer, kwamen we er niet echt uit. Veel loopruimte hadden we niet, dus een ladekast viel eigenlijk al af. Wat kies je dan? Kast Ivar van Ikea bleek de oplossing voor ons: redelijk smal, simpel van vorm en ook het grenen hout matchte perfect in de slaapkamer.

Wat maakt nu precies dat Ivar zo’n populaire kast is?

Goede basis
Allereerst is de basis gewoon super: een simpel ontwerp in onbehandeld grenen. Hout en andere natuurlijke materialen zijn momenteel niet meer weg te denken in interieurland. Daarnaast is onbehandeld hout natuurlijk handig als je iets zoekt in jouw perfecte kleur: de kast is namelijk makkelijk te schilderen.

Staan of zweven?
Ivar is een kast die staand goed tot zijn recht komt. Wij hebben Ivar op de grond staan, zodat ik af en toe nog lekker kan schuiven met deze kast. Ook zwevend aan de muur staat hij prachtig, zoals bij Gerdien. Ze plaatste meerdere Ivarkasten bij elkaar, zodat je een grote ‘statementkast’ krijgt. Of zet Ivar op wielen, zoals Inge heeft gedaan!

Op pootjes
Wist je dat er zelfs speciale pootjes (en greepjes) te koop zijn voor Ivar? Prettypegs is een Scandinavisch bedrijf dat accessoires heeft ontworpen om jouw Ikea-meubels een persoonlijke touch te geven (met de code ‘prettycasa’ krijg je 15% korting op je bestelling).

Een kleurtje of een kunstwerk?
Op zoek naar een opbergmeubel in een kleur die matcht met je interieur? Kies dan ook voor Ivar! De kast is makkelijk over te schilderen in iedere gewenste kleur en ook door de simpele vorm kun je lekker los gaan en er een echte eye-catcher van maken. Kies voor een chic geheel door Ivar in dezelfde kleur te schilderen als de muur of laat Ivar er juist uitknallen met een opvallend kleurtje.

Of laat je creativiteit de vrije loop en schilder net als Joan een mooi (wolken)vlak of ga aan de slag met (washi)tape !

Knopjes of greepjes?
Omdat Ivar te openen is via een bijna onzichtbare gleuf aan de uiteinden van de deurtjes, kun je Ivar ook helemaal eigen maken door er opvallende deurknopjes of handgreepjes van leer op te plaatsen.
Zo plaatste Anna deze te gekke luipaardknopjes op haar kast.

Van kast… naar bed!
Omdat de vorm van Ivar zich prima leent om te stapelen of naast elkaar te plaatsen, kun je Ivar zelfs prima als basis voor nieuwe meubels gebruiken. Zo heeft Jenny Meerman van @huisgeluk van Ivar een te gekke hoogslaper gemaakt. Hoe leuk is dat!

Mocht je nu ook helemaal verliefd zijn op dit toffe DIY-kinderbed zijn, Jenny heeft hier een tijdje terug een blog met werkbeschrijving over geschreven.

Dit is natuurlijk nog maar een kleine greep uit de mogelijkheden met Ivar. Heeft Ivar bij jullie in huis ook een toffe twist gekregen? Laat het me weten! Ik ben erg benieuwd naar jullie creatieve ideeën met deze veelzijdige kast.

Geplaatst in

Rachelle

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.