De kersttafel stylen

Dit jaar verwacht ik welgeteld één eter hier aan tafel ;-). Toch weerhield het me er niet van om de tafel mooi aan te kleden dit jaar. In deze blog deel ik met jullie hoe ik de tafel simpel, maar toch sfeervol aankleedde.

Basis

Wat ik het allermooiste vind op een kersttafel, is een rustige basis met gekleurd servies of andersom. Ik koos er dit jaar voor om mijn witte tafelkleed weer tevoorschijn te toveren en om mijn tafel verder aan te kleden met groen- en grijstinten.

Servies

Om de witgedekte tafel sfeervol aan te kleden, koos ik voor de borden en schaaltjes van aardewerk in de kleuren grijs en groen. Het zijn niet alleen mijn favoriete kleuren voor in mijn interieur, maar dit servies combineert ook heel mooi met andere soorten en kleuren servies.

Warmte

Naast de mooie groen- en grijstinten had de tafel ook wat warmte en kleur nodig. Hier voegde ik de ronde placemats van zeegras en waterhyacint toe. Voor de finishing touch koos ik voor mijn goudkleurige bestek.

Aankleding

Om de tafel wat gezelliger aan te kleden kun je kiezen om mooie tafellopers of fijne lichtsnoertjes over het tafelkleed te leggen. Ook wat dennentakjes of eucalyptus maken het sfeertje helemaal af. Maar wat absoluut niet mag ontbreken op tafel is wat kaarslicht.

Kies bij een simpel aangeklede tafel voor kaarsen in verschillende kleuren om voor wat kleur en gezelligheid te zorgen. Omdat ik de tafel een beetje chic en ingetogen wilde houden, koos ik voor kaarsen in dezelfde kleur. Hierdoor oogt de tafel wat rustiger. Voor wat dynamiek koos ik wel voor verschillende kandelaren en kaarsenhouders.

Zo hield ik mijn kersttafel simpel maar toch chic!

Shoppinglist

Ben je nu benieuwd waar alles op tafel vandaan komt? Dan heb ik hier de complete shoppinglist voor je:

Servies Lake van House Doctor via Nordic Nest

Drinkglas Smoke van Kwantum

Goudkleurig bestek van Xenos

Dinerkaarsen groen van Xenos

Tafelkleed off-white van Dille & Kamille

Smalle kaars groen van Zusss

Klein kandelaartje van Zusss

Placemat waterhyacint van Ikea

Placemat zeegras van Ikea

Geplaatst in

Rachelle

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.