De kersttafel duurzaam stylen

Ik geef niks om koken, maar de tafel gezellig aankleden vind ik wel ontzettend leuk om te doen. Ieder jaar probeer ik er weer iets leuks van te maken. Vorig jaar was de tafel vrij neutraal met veel wit, dit jaar mocht er meer kleur op tafel komen.

Ik heb inmiddels zoveel soorten servies dat ik eens wilde gaan kijken wat ik hiermee op tafel kon zetten, zonder al te veel nieuwe spullen aan te schaffen. Dit is beter voor het milieu en ook voor mijn portemonnee. Zo kwam het idee voor een duurzame(re) kersttafel.

Kerstdeco

Ik vind het leuk om elk jaar weer wat nieuwe kerstdecoratie te shoppen. Ik let daarbij wel altijd of het accessoires zijn die een aantal jaar mee kunnen. Ik kijk dus nooit naar trendgevoelige decoratie, maar zoek naar kleuren en materialen die ik al in mijn interieur heb of die er goed bij passen. Zo heb ik voor de kersttafel van dit jaar slechts 2 nieuwe dingen aangeschaft: een nieuw tafelkleed en de ster boven de tafel. Tip: Een mooi tafelkleed zorgt instant voor een goede basis en een compleet nieuwe sfeer aan tafel en is dus altijd een goede investering.

Vintage

Af en toe duik ik in de servieskast bij mijn vader om wat mooie vintage pareltjes op te snorren. Zo gebruik ik al een tijdje de bekende groene fonduebordjes van vroeger en ontdekte ik laatst deze bruine soepkommen en schotels. Ze matchen heel fijn met de serviezen die ik zelf in de kast heb staan en kregen daarom ook een plekje op de kersttafel dit jaar.

Mix & Match

Wil je ook gaan mixen en matchen met je servies? Zorg dan voor een goed basis servies. Ik ben ooit begonnen met het Nordic Sand servies van Broste Copenhagen: een rustiek en vrij neutraal servies. Door de lichte kleur matcht dit servies al snel goed met andere serviezen. Ik heb dit servies aangevuld met dezelfde soort borden in het donkerblauw (ooit gekocht op de VT Wonenbeurs), het Toscane servies van Xenos in het grijs en het Lake servies in groen en grijs van House Doctor. Bezoek eens een kringloop in de buurt of struin eens een zolder af. 

Shoppinglist

De producten die ik dit jaar op tafel heb staan zijn niet allemaal meer te verkrijgen helaas. Van wat nog wel verkrijgbaar is, heb ik een linkje voor jullie toegevoegd.
Ster Snowflake
Tafelkleed rond kaki
Lichtslinger bladeren
Servies Lake grijs
Servies Lake groen
Servies Toscane blauw
Servies Nordic Sand
Bestek goudkleurig
Placemat rond waterhyacint
Placemat rond zeegras
Drinkglas stapelbaar rookglas: Kwantum (nog wel in de winkel verkrijgbaar)
Glaswerk rookglas: H&M Home (nog wel in de winkel verkrijgbaar)
Servies keramiek met bruine vlekken: H&M Home (nog wel in de winkel verkrijgbaar)

Gaan jullie dit jaar ook voor een bonte (duurzame) kersttafel of toch voor iets neutraals?
Ik wens jullie alvast hele fijne feestdagen!

Geplaatst in

Rachelle

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.