Thuis bij Mandy

Mijn naam is Mandy, 31 jaar en ik woon in een Haagse portiekwoning uit 1914. Had mij een paar jaar geleden verteld dat ik uiteindelijk in Den Haag zou belanden en ik had je waarschijnlijk uitgelachen…

Ik kom oorspronkelijk uit Spijkenisse en werkte voorheen als HR-adviseur in Rijswijk, zodoende kwam ik wat vaker in Den Haag. Ik reed weleens door de wijk Bezuidenhout en ik vond het er altijd erg gezellig uitzien. Het is een rustige jaren ‘30 stadswijk met veel typische Haagse portiekwoningen en dichtbij de binnenstad van Den Haag. 

Mijn huizenzoektocht in Rotterdam was niet echt succesvol en op een dag dacht ik: laat ik eens ‘voor de grap’ op Funda naar huizen kijken in Bezuidenhout. Ik viel voor een huis met hoge vooroorlogse ramen en een lange woonkamer. Daarbij was het ook nog eens leuk ingericht, wat als interieurlover natuurlijk helemaal hoog scoorde haha! Ik dacht wel meteen; wat moet ik als semi-Rotterdammer helemaal alleen in Den Haag? Toch overwon de nieuwsgierigheid en ik ben het huis in mijn eentje gaan bezichtigen. Wat begon als een spontane bezichtiging, resulteerde in een koop binnen een week! Bijzonder hoe dingen lopen als je er totaal geen verwachtingen zijn. Ik woon nu 2 jaar in Den Haag en heb inmiddels wel mijn plekje gevonden hier.

Mijn woonstijl omschrijven… Oef, dat vind ik een lastige, maar ik zou het omschrijven als etnisch industrieel? De merken HKliving en Dutchbone vind ik erg mooi en zij noemen hun stijl ‘ Global interior’, oftewel interieurs met wereldse invloeden. Dat wereldse (etnische) zie je denk ik ook wel in mijn interieur terug. Zo heb ik een wandkleed boven de bank met palmbomen wat wel wat weg heeft van zo’n Indisch schilderij. En ik houd van wat meer exotische planten, zoals bijvoorbeeld een rubberplant, ananasplant en cactussen. Dus in die zin is mijn interieur onbewust ook wel een weerspiegeling van mijzelf geworden, als kind van een Indische vader en Nederlandse moeder haha! 😉 

Daarnaast vind ik het contrast van industrieel zwart in een interieur erg mooi en dat zie je door mijn hele huis terug. Boven de eettafel hangt een grote zwarte vintage-achtige spiegel. Deze is meer dan een meter breed en zorgt voor veel licht en een ruimtelijk gevoel, voor de toch wat smalle en lange woonkamer. De industriële stijl vind ik mooi, maar ik hou niet van dat hele rauwe onafgewerkte wat je bij echte industriële interieurs ziet. Dat is voor mijn woonstijl iets te hard. In mijn interieur komt industrieel zwart op een subtielere manier naar voren, omdat ik zwart combineer met kleur, warme en natuurlijke materialen. Denk aan fluweel, riet, kurk, terracotta, maar ook goudkleurige accessoires. 

Om nieuwe ideeën op te doen volg ik veel interieuraccounts en interieurmerken op instagram. Ik vind het erg inspirerend om te zien hoeveel leuke interieurs we in Nederland hebben! Je ziet tegenwoordig ook steeds meer leuke, wat kleinere, interieur- en lifestylewinkels. Hier in de buurt heb je bijvoorbeeld Lasas en Loekov op de Grote Marktstraat in Den Haag of Skylerstore in Leiden (beide te vinden op instagram). Ik vind het altijd leuk om in dat soort winkeltjes te neuzen. En ik word altijd blij van IKEA, want die blijven me altijd verrassen dat je denkt: jaa zo handig en knus ingericht, dit wil ik!

Mijn favoriete plek in huis is echt mijn bank! Omdat de woonkamer vrij lang is leende de ruimte zich goed voor een grote bank. Het is een chaise longue met lage armleuningen, hogere poten en zichtbaar houten frame, wat de bank ondanks zijn grootte (hij is meer dan 3 meter breed) toch erg luchtig doet ogen. Hij is van het Deense merk Sofacompany en op mijn instagram zie je de bank vaak voorbij komen, want hij is zo lekker fotogeniek haha.

Een item dat ik niet zomaar weg zal doen, is de olielamp die van mijn oma is geweest. Hij past qua kleur perfect in mijn interieur. Ik vind het een mooi idee dat ik iets van haar hier in huis heb staan. Ik vind het bij zulke accessoires wel belangrijk dat het past bij mijn woonstijl. Een ander item wat ik niet zomaar weg zou doen, is de zwarte metalen kast. Misschien is dat ook omdat het een hels karwei was om hem in huis te krijgen. Ik vind de kast wel echt super mooi, want hij is handgemaakt en heeft daarom wel iets unieks. Als ik zou verhuizen naar een woning met een grotere keuken, dan zie ik de kast wel voor me als een soort werktafel met allemaal servies erin wat je dan kan zien door de opengewerkte glazen deuren. Dus als de kast uit huis getild kan worden gaat hij zeker mee!

Wil je meer zien van het mooie interieur van Mandy? Volg haar dan op Instagram: @interiorinprogress

Geplaatst in

Rachelle

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.